Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Uff, jak gorąco w Inowrocławiu!

 INOWROCŁAW | 31 lipca 2018, 15:18
To już kolejny upalny dzień w Inowrocławiu, gdy temperatury sięgają 30 stopni. Cienia szukają nie tylko ludzie...

r  e  k  l  a  m  a


Nie brakuje entuzjastów takiej pogody i wysokich temperatur, ale warto pamiętać, że przebywanie na takim słońcu może nie sprzyjać naszemu zdrowiu. Jakie sposoby mają inowrocławianie na ochłodzenie się? Jeśli spacery, to tylko w jak najlżejszym ubraniu czy leżakowanie w scenerii nowej części Parku Solankowego. Niezawodna okazuje się być również fontanna w centrum miasta, a dodatkowej ochłody dostarczają zlokalizowane tam budki z lodami.
Najnowsze ostrzeżenie IMiGW o upałach drugiego stopnia: na środę i czwartek prognozuje się temperaturę maks. w dzień od 31°C do 34°C, w nocy od 20°C do 22°C.


Podczas spacerów warto jest tak zaplanować sobie trasę, żeby natrafić na jedną z sześciu dostępnych w naszym mieście kurtyn wodnych. Ośrodek Sportu i Rekreacji umieścił je przed halą widowiskowo-sportową, koło placu zabaw "Miś", obok "Wodnego Parku", termy oraz stadionu przy ul. Wierzbińskiego oraz kortów tenisowych w Solankach. Od środy na basenie przy ul. Wierzbińskiego mieszkańcom udostępniony zostanie tzw. "wodny ślizg", dotychczas używany podczas Dni Inowrocławia na lotnisku. [AJ]







Wasze komentarze:

Marek Browiński

Inowrocław
[3565]
 online 
2018-08-01 08:00:55 | zgłoś do moderacji

Pora na rozliczenie wszelkich szkodników...

http://youtu.be/Ks03tDmc13U

Szary66

Inowrocław
[499]
2018-08-01 06:09:45 | zgłoś do moderacji

Mareczek też potrafił, zrobił 11 pięćdziesiątek z pół litra. Teraz pracuje na dwunastą i robota za rok pewna " Nad stawkiem"

drugi_sort

Inowrocław
[1764]
2018-08-01 01:00:54 | zgłoś do moderacji

Mogą, ale nie oglądają, bo to obraża ich intyligencje. Ta TVPiS tylko dla ciemnego ludu

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[879]
2018-08-01 00:39:09 | zgłoś do moderacji

Co do telewizji TVP to jest publiczna bo nawet takie ciemne ludy-sorty którzy myślą że są oświecone mogą to obejrzeć.

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[879]
2018-08-01 00:36:07 | zgłoś do moderacji

Drugi @ ja się nie odniosłem do tego słowa, stwierdziłem że miałbyś gdzie się umyć.

drugi_sort

Inowrocław
[1764]
2018-08-01 00:04:53 | zgłoś do moderacji

FDZ, nie łapiesz słowa "kumoterstwo" , ale wcale mnie to nie dziwi. "Ciemny lud" nie wiele łapie, poza tym co mu przekaże Kurski przez Pisowską gadzinòwkę zwaną dla niepoznaki, albo dla hecy telewizją publiczną.

MatRX154

Inowrocław
[354]
2018-07-31 23:40:59 | zgłoś do moderacji

Do JasonX ADAMIE S. Już kiedyś Ci pisałem nie wypisuj na kogoś głupot czyli tego co sam wykonujesz jełopie z mózgiem gwiazdonosa... :) Brudas jeden a braciszek drugi Brudas stroje do roboty kupione już? Bo ostatnio słyszałem, że twój szef śmietane w gabinecie na twój strój rozlał pewnie dlatego, że za mocno te parówke podgrzałeś... :D

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[879]
2018-07-31 23:35:03 | zgłoś do moderacji

Drugi cap@ Miałbyś w końcu gdzie się wykąpać,a nie łazisz na rynek w nocy.

drugi_sort

Inowrocław
[1764]
2018-07-31 23:24:30 | zgłoś do moderacji

"nawet kloszardzi by korzystali" domaga się FanDojnejZmiany. Czy to nie jest przypadkiem kumoterstwo?

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[879]
2018-07-31 23:17:20 | zgłoś do moderacji

Nie wiem gdzie jest brudniejsza ciecz -we fontannie na rynku czy stawach koło grilla ?,jedyne sensowne zdjęcie to ten piękny bażant. Jak już ktoś napisał przydałby się natrysk z czystą wodą przy leżakach koło grilla aby się schłodzić po opalaniu, może nawet kloszardzi by korzystali zamiast fontanny na rynku.W prywatnym mieście Brejzów gdzie większość rzeczy jest od dupy strony logiczne inwencje są rzadkością.

Marek Browiński

Inowrocław
[3565]
 online 
2018-07-31 22:51:20 | zgłoś do moderacji

Tylko Brejza nie potrafi...

http://www.youtube.com/watch?v=kCZlKc-TqBs

Marek Browiński

Inowrocław
[3565]
 online 
2018-07-31 22:51:20 | zgłoś do moderacji

Tylko Brejza nie potrafi...

http://www.youtube.com/watch?v=kCZlKc-TqBs

leon 02

Inowrocław
[88]
2018-07-31 21:32:04 | zgłoś do moderacji

Ale my mamy lepszy informator miejski niż na mazurach gdzie jeszcze obecny prezydent się promuje.

drugi_sort

Inowrocław
[1764]
2018-07-31 21:03:20 | zgłoś do moderacji

Spcter1, Olsztyn to jednak nudne miasto, ale słynie rynkami. Wiesz dlaczego?

specter1

wszędzie
[318]
2018-07-31 20:23:34 | zgłoś do moderacji

Jestem w delegacji w Olsztynie. Zapraszam zobaczyć jakie to piękne miasto.
Tętniące życiem centrum itd.
Brak słów na nasze zaściankowe ubogie miasto.
Szczerze DNO dno DNO.

Aż się chce uciekać z tego syfu.
Zapraszam naprawdę na choćby jeden dzień.

JasonX

Inowrocław
[1805]
2018-07-31 20:00:25 | zgłoś do moderacji

Matris154@ vel. Norbercie P. Cebulę pogryzaj w pracy i jadąc jubilatem niebieskim

leon 02

Inowrocław
[88]
2018-07-31 19:35:55 | zgłoś do moderacji

Jak nie ma zarobku to Rysiu nie zasponsoruje. Dla mieszkańca niema nic za darmo.

MatRX154

Inowrocław
[354]
2018-07-31 19:32:57 | zgłoś do moderacji

A darmowe lody dla ludu rysio nie zasponsoruje? To chociaż może wodne lody bo tańsze...

Wiadomo i tak nic z tego miasto piszczy bidą...

obwodnica

Inowrocław
[27]
2018-07-31 18:26:48 | zgłoś do moderacji

To prawda, że podczas ubiegłorocznych Dni Inowrocławia ten wodny ślig też funkcjonował i ktoś został mocno kontuzjowany?

Kijanka

Inowrocław
[268]
2018-07-31 17:07:39 | zgłoś do moderacji

A w betonowym centrum nie łaska postawić kurtyny???

fircyk12

Inowrocław
[64]
2018-07-31 16:59:36 | zgłoś do moderacji

Ostatnio na Krzywoustego był fajny zraszacz😀, ulice po pas zalane, aż jeden prezes się tłumaczył że tak musi być😂

leon 02

Inowrocław
[88]
2018-07-31 16:52:27 | zgłoś do moderacji

Wodny ślizg to jakieś nieporozumienie, poroniony pomysł pewnie kogoś z porozumienia. Wodny ślizg powinni postawić na parkingu przed urzędem miasta, tam zacznie ten ślizg być potrzebny.

zarmiks

Inowrocław
[5]
2018-07-31 16:28:05 | zgłoś do moderacji

wędkarz84 nie obrażaj !!!!

wędkarz84

Inowrocław
[271]
2018-07-31 15:58:35 | zgłoś do moderacji

A po co aż 2 zdjęcia fontanny na rynku?i co z upałem mają wspólnego te zdjęcia z solanek na których nikogo nie widać....
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media