Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Zapalą świeczki, bo nie chcą przenosin pomnika [sonda]

fot. archiwum ino.online
 INOWROCŁAW | 13 kwietnia 2018, 17:51
Nie milkną głosy niezadowolenia i krytyki decyzji o przenosinach Pomnika Obrońców Inowrocławia w miejsce po zlikwidowanym Pomniku Wdzięczności. Opozycja apeluje do prezydenta miasta o wycofanie się z tego pomysłu.

Czy Pomnik Obrońców Inowrocławia powinien zmienić lokalizację?
tak
6.25%
nie
87.5%
nie mam zdania
6.25%
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby zagłosować
oddanych głosów: 48
Przypomnijmy. Decyzja w tej sprawie zapadła w poniedziałek na obradach sesji Rady Miejskiej. 12 głosami, przy 11 przeciwnych radni przyjęli propozycję prezydenta Inowrocławia.

- To niepotrzebny wydatek z pieniędzy podatników. Negatywne są również opinie miejscowych historyków i regionalistów - zauważa Marcin Wroński. - Jak prezydent tak bardzo chce przesunąć o kilkadziesiąt metrów pomnik, to powinien sfinansować to z własnej kieszeni. Mogą do tego idealnie posłużyć pieniądze z ekwiwalentu - uważa radny "Nowego Inowrocławia".

- Sprawa ta nie była konsultowana z lokalnymi organizacjami opiniotwórczymi. Dużo wcześniej już prezydent konsultował natomiast swój genialny pomysł z autorem pomnika i z IPN-em. To znaczy, że zdecydował o tym już w styczniu, albo wcześniej - podkreśla Andrzej Kieraj z SLD. - To jaskrawy przykład niegospodarności. Apelujemy do prezydenta, żeby wycofał się z nietrafnej i kontrowersyjnej decyzji - dodaje.

Radny zapowiada, że przyjdzie na społeczny protest organizowany we wtorek 17 kwietnia o godz. 19.00 przeciwko przenoszeniu monumentu. Do udziału w nim poprzez zapalenie świeczki pod pomnikiem zapraszają na portalu społecznościowym radny Janusz Radzikowski oraz Marek Browiński z ugrupowania Kukiz 15.

W Internecie pojawiła się też petycja w sprawie pozostawienia pomnika Obrońców Inowrocławia na dotychczasowym miejscu. [MP]



Wasze komentarze:

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-15 07:23:01 | zgłoś do moderacji

Podpiszcie petycję:

http://www.petycje.pl/petycja/13004/petycja_w_sp rawie_pozostawienia_pomnika_obroncow_inowroclawia _na_dotychczasowym_miejscu.html

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-15 07:18:22 | zgłoś do moderacji

Obywatelu, dziękuję że się określiłeś i tym bardziej nie rozumiem Twoich ataków na moją osobę. Wydaje mi się, że więcej nas łączy niż dzieli. Uwierz mi, nie mam nic wspólnego z komentarzami "Jacka wszelkich odmian". Mi wystarczy moje nazwisko, a wcześniej "lub czasopisma" żeby pisać co myślę i brać odpowiedzialność za te słowa.

To, że prezydent zatrudnił pewnego redaktora jeszcze mogę zrozumieć. Redferent reprezentuje dla prezydenta jakąś wartość dodaną, a poza tym jest osobą dość inteligentną. Nie mogę za to zrozumieć, w jakim celu zatrudnił pewnego behapowca, piszącego na tym portalu pod nickiem Mokal. Osoba ta w latach poprzednich bardzo wulgarnie wypowiadała się na tym portalu o obu p. Brejzach, p. Dziubich i p. Pawłowskiej. Pisał pod nickami: Mateuszek, Jacek Soplica, Mat Kat. Jego język był bardzo wulgarny, a prezydent, zamiast go po prostu zniszczyć w sądzie, zatrudnił go w podległej spółce.
Może jest to efekt szantażu? Swego czasu wszystkim rozpowiadał, że był świadkiem pewnej sytuacji świadczącej o pewnym romansie :)
Teraz ta kreatura, za michę, atakuje dawnych znajomych i rozpowiada że ma na nas haki...

Obywatelu, nigdy nie należałem do żadnej partii, zawsze byłem samotnym wilkiem. Ewentualnie dołączałem się do jakiegoś "projektu", dla wspólnego dobra. Dopiero osobowość Pawła Kukiza obudziła we mnie chęć zrzeszenia się w jakiejś grupie i nie żałuję tego. W ruchu KUKIZ 15 poznałem wielu wartościowych ludzi.

A co do wyborów na prezydenta Inowrocławia, to jedno jest dla mnie pewne:

#Brejzamusiodejść

a potem niech wygra lepszy. Inowrocław potrzebuje menadżera, który zna wartość pieniędzy, Takiego, który potrafił je zarobić własnymi rękami.

Takimi kandydatami są i p. Wroński i p. Radzikowski.

Niech wygra lepszy!!!




inianin

Na emigracji
[2129]
2018-04-15 01:45:52 | zgłoś do moderacji

Przenosiny (oby niedoszle) przenosinami, ale usuniecie pomnika Wdziecznosci bylo podloscia. Podloscia i Szalenstwem.

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-15 00:49:31 | zgłoś do moderacji

Tępa, łysa dzido, a co innego tutaj robisz jak nie trolling?
Tylko odpowiedz na to pytanie, resztę pozostaw ,milczeniem. Znając życie odpowiesz na wszystko, tylko nie na pytanie. A jeśli odpowiesz to , nie trafionym komentarzem. Bo sam sobie zaprzeczasz... a miał być prokurator?

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-15 00:43:52 | zgłoś do moderacji

Pogodziłeś się z tatą? Nastał czas kampanii, wszystkie ręce na pokład. oj...przepraszam... znowu wizytę miał w szpitalu w Świeciu. Wraca do domu?

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[334]
2018-04-14 22:03:15 | zgłoś do moderacji

Marku Browiński , parę słów w zakresie tzw. poglądów . Znam osobiście pewnego dziennikarza , kiedyś mieniącego się jako niezależny . Widział wszystko w pewnym mieście , pisał o tym , tłukł po głowie włodarza tego miasta , generalnie taki miejscowy dziennikarz śledczy. Pewnego dnia ten właśnie włodarz wpadł na pomysł , że po co z nim walczyć , tłumaczyć się innym za to co on opisał , wykrył , doszedł do wniosku że da mu robotę u siebie w urzędzie . Jednemu i drugiemu od razu się polepszyło , włodarz miał już przychylnego pismaka , z niezależnego zrobił się zależny , a prezydent nadal świetnie się bawi . Tak to bywa z tymi poglądami , zresztą pokazuje to życie i telewizja . Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ot taki Gowin dzisiaj w PO jutro kleji się do prezesa Jarosława , bo duża rodzina , dużo wydatków , dzieci na studiach no i z czegoś trzeba żyć , a generalnie z warszawskiej pensji to ciężko wyżyć i brakuje do pierwszego. Tak Panie Marku , dziś tu jutro tam i oby to w pańskim przypadku się nie spełniło. Co do moich miejscowych poglądów , tak jak kiedyś wspomniałem , popieram Radzikowskiego i tyle mistrzuniu.

Pilny-obserwator

Inowrocław
[1]
2018-04-14 19:25:09 | zgłoś do moderacji

Należy uszanowac wolę tych, ktorzy wmurowywali kamien wegielny pod ten pomnik- Obroncow Inowroclawia, ale Oni już nie żyja, chociaż to miejsce było dla nich świete.

fama

Inowrocław
[78]
2018-04-14 17:54:18 | zgłoś do moderacji

Borowiński to Ty piszesz głupie komentarze .żeby tylko wspiąć się jak najbliżej koryta ,nadmieniam, jestem za pozostawieniem pomnika choć szlag trafia jak się niszczy inne pomniki i ma się z tego radochę.

Wojcieszek z Ina

Inowrocław
[938]
2018-04-14 13:23:29 | zgłoś do moderacji

Za te 70k zł można ładnie zagospodarować miejsce po trzech smutnych i zadbać o otoczenie pomnika na Górniczej, który został już całkowicie zapomniany przez władze miasta. Po wybudowaniu obwodnicy ruch samochodowy jest tam mniejszy i teren dookoła mógłby być zieloną oazą dla pobliskiego osiedla.

Magdalena_ino

Inowrocław
[18]
2018-04-14 09:17:44 | zgłoś do moderacji

Ciekawe co będzie jak uszkodzą pomnik. Oczywiście mieszkańcy będą musieli za to zapłacić. Wybieram się z rodziną i znajomymi na ten protest we wtorek.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-14 09:16:59 | zgłoś do moderacji

Obywatelu, czas się określić. Nie można być tylko kibicem. Chyba, że piszesz te swoje komentarze ( często głupie, ale coraz częściej wartościowe), tylko żeby trollować?

bhp_konfitura_jacek

Inowrocław
[96]
2018-04-14 08:40:55 | zgłoś do moderacji

Mokal poszukuje elektryka, czy świadczył byś mi usługi?
Czy to prawda,Bo krążą plotki po targowisku, że jesteś specem?
Czy to prawda, że potrafisz zamontować 15 halogenów, a fakturę klientowi pokazać, że kupiłeś 25 halogenów?

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[334]
2018-04-14 08:31:51 | zgłoś do moderacji

Panie Marku , a czym jest tzw.pogląd , proszę mi to wytłumaczyć ?

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-14 08:26:23 | zgłoś do moderacji

Czy ty masz jakieś prawdziwe poglądy. Ostatnie dwa komentarze biją we wszystko co się rusza. Tak zachowuje się zwykły troll.

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[334]
2018-04-14 07:32:59 | zgłoś do moderacji

I jeszcze jedno , co da ten społeczny protest , oprócz pokazania się , jakie są szanse odwrócenia tej chorej sytuacji , ewentualnie nie wprowadzenia w życie tej debilnej uchwały oraz jakie są szanse nad szybsze zdjęcie paru osób ze stołków ?

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[334]
2018-04-14 07:26:20 | zgłoś do moderacji

W tym skrzywionym układami i układzikami mieście jedynym celem i priorytetem pewnych bezradnych jest głowienie się nad bezsensownym spuszczaniem pieniędzy obywateli naszego miasta. Ja się pytam , czy to miasto nie ma innych celów , planów , wydatków !!! Czy nie należy się skupić nad wprowadzeniem przemysłu do tego miasta , rzeczywistym uruchomieniem strefy przemysłowej , wykonaniem wszelkich udogodnień drogowych związanych z przejazdem transportu , tworzeniem dzięki temu nowych miejsc pracy , które byłyby zachętą do przyjazdu właśnie do tego miasta , czy to w celach zarobkowych lub nawet zamieszkania tu. Szanowna grupo ubezwłasnowolnionych potakiwaczy , wasz czas się skończył , a potwierdzeniem tego będzie jesień tego roku. To się nazywa skok na kasę inowrocławskiej grupy trzymającej władzę - usilnie . B r a w o w y b r a w o w a s z e p r o j e k t y.

emir ekonom

Inowrocław
[831]
2018-04-14 07:01:37 | zgłoś do moderacji

Maciej=),u
kompetentna osoba - kto to taki?


Mokal

Gmina
[188]
2018-04-14 06:20:22 | zgłoś do moderacji

Po to wykorzystujesz syna? To kazirodztwo.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 

Maciej=)

Inowrocław
[310]
2018-04-14 00:36:44 | zgłoś do moderacji

Niech jakaś kompetentna osoba z urzędu lub sam włodarz odpowie na jedno zasadnicze pytanie ludu na temat przenosin tego muru aka pomniku a mianowicie: Po co?

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-14 00:20:29 | zgłoś do moderacji

Gdy ktoś uważny, rozsądny, bezstronny poczyta co piszesz, to stwierdzi jedno - nic od siebie. Tylko przedruki, kopiowania. Nawet na żywo czytasz z kartki, czyżby demencja, nie daj Boże Alzheimer? Dlaczego w tych krytycznych momentach wykorzystujesz syna?

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-14 00:17:00 | zgłoś do moderacji

Ciekawe co Ty naopowiadałeś Marcinowi, że On jeszcze nie zauważył że jesteś nawiedzony. Nawet Emil żałuje że dał się wciągnąć w te Twoje polityczne zagrywki. Każdy z czasem sie poznaje na dwulicowym trollu.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-13 23:48:30 | zgłoś do moderacji

Co ty Jacku Brejzie nagadałeś na inowrocławską opozycję że ci dał robotę. Przecież ty gówno wiesz i prędzej czy później twoje kłamstwa się wydadzą...

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:46:52 | zgłoś do moderacji

Zapomniałeś swojej życiowej roli?

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:41:41 | zgłoś do moderacji

A "tępe dzidy" pochodzą z okolic w których panowali krzyżacy. Więc masz czyste cv w tym względzie. Dlaczego stamtąd uciekłeś?

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:38:28 | zgłoś do moderacji

A tak po za tym, to bezpańskie psy sikają na pewną "padline" na Wachowiaka. Z czasem ją odholują, na złomowiec.

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:35:41 | zgłoś do moderacji

Nie byłeś to łysa pało nie widziałeś. A za miesiąc wchodzi coś dla Ciebie. Będzie wesoło, nawet rzecznikiem się zainteresują.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-13 23:22:39 | zgłoś do moderacji

Jak byś tam był, to bym cię właśnie tępa dzido nakręcił :)

Shape

Rąbin
[5874]
2018-04-13 23:18:42 | zgłoś do moderacji

Taka decyzja to niewątpliwie kompromitacja rady miejskiej. To również niezbity dowód na jej zawłaszczenie przez jednego człowieka. Gdyby rajcy znali wartość zarobionej złotówki, nigdy nie nie zagłosowali by za tak bzdurną uchwałą.

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:17:48 | zgłoś do moderacji

A kto tępą dzidę tam widział? Pokaż filmik że byłeś.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-13 23:15:12 | zgłoś do moderacji

Byłem,ale ciebie pajacu tam nikt nie widział :)

http://www.youtube.com/watch?v=vYCjD6du4Gc

Mokal

Gmina
[188]
2018-04-13 23:01:40 | zgłoś do moderacji

"To będzie murek do sikania..."
A co pod nim takiego zrobiłeś? Byłeś tam kiedyś? Czy tylko w google map sprawdziłeś?

emir ekonom

Inowrocław
[831]
2018-04-13 22:33:38 | zgłoś do moderacji

Inianin- w Listopadzie wybieraj nie rozpalonymi emocjami,a myślącą głową,to nie trzeba będzie nic przenosić.

inianin

Na emigracji
[2129]
2018-04-13 22:25:16 | zgłoś do moderacji

Najlepiej przeniesmy wszystkie pomniki!
A dla tych jeszcze niewybudowanych od razu wymyslmy trasy przenosin z miejsca na miejsce! ;)

emir ekonom

Inowrocław
[831]
2018-04-13 21:41:04 | zgłoś do moderacji

Dlaczego też.
Pomnik obrońców Inowrocławia z 1939r stoi w historycznie idealnym miejscu. Hitlerowcy wchodzili 8 września Dworcową, koło sądu, koło synagogi (na skrzyżowaniu Narutowicza-Staszica do 10...12 września 1939r leżał zastrzelony z samolotu 4 września koń ułana) i po głownych walkach w Inowrocławiu. Koszary były już opuszczone, a mieszkańcy bezbronni.

Magdalena_ino

Inowrocław
[18]
2018-04-13 21:29:07 | zgłoś do moderacji

emir ekonom, rzeczywiście, ten pomnik też trzeba przenieść

emir ekonom

Inowrocław
[831]
2018-04-13 21:27:01 | zgłoś do moderacji

A co myślicie o przeniesieniu pomnika z ul: Górniczej.
Jest istotny, upamiętnia ofiary okupacji (w tym tych pomordowanych w areszcie obok) a jakoś zapomniany przez Inowrocławian.
Wymowne, a przeniesienie dużo tańsze.

Marek Browiński

Inowrocław
[3585]
 online 
2018-04-13 21:19:15 | zgłoś do moderacji

To będzie murek do sikania...

http://pokazywarka.pl/brbpwc/

inianin

Na emigracji
[2129]
2018-04-13 20:59:39 | zgłoś do moderacji

Ale z drugiej strony: jest decyzja Rady Miejskiej, czyli prawo...
Da sie to jakos odkrecic?

inianin

Na emigracji
[2129]
2018-04-13 20:53:20 | zgłoś do moderacji

Pewnie, ze to nonsens! Tutaj ten pomnik przynajmniej widac, nawet juz jakos wpisal sie w to miejsce! Tam zupelnie zniknie!

ratownik2493

piastowskie
[110]
2018-04-13 20:45:39 | zgłoś do moderacji

będą ludzie obywatele tyle lat pomnik w 1 miejscu historia pokoleń a teraz 50,8 chce kolejne 70 koła wypieprzyć w przenoszenie pomnika w miejsce zlikwidowanego "propagującego komunizm" NIE dla ruszania historii

Magdalena_ino

Inowrocław
[18]
2018-04-13 19:25:52 | zgłoś do moderacji

Najbardziej niesmaczne jest to że to decyzja jak i setki innych jednego człowieka. Radni pozbawieni kręgosłupa moralnego roboty do głosowania głosują jak pan każe.
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media