Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Audi zatrzymało się na drzewie. Ranny kierowca

fot. MP
 NA SYGNALE | 8  sierpnia 2018, 20:07
Dziś wieczorem w Jezuickiej Strudze niedaleko Rojewa kierowca audi a4 wypadł z drogi i uderzył w drzewo.

W wyniku zdarzenia 21-letni kierujący autem doznał obrażeń i został przewieziony do szpitala. Droga jest w tym miejscu zablokowana. Przyczyny zdarzenia ustali policja. Wkrótce więcej informacji. [IO]





Wasze komentarze:

MAŁA__MI

Inowrocław
[82]
2018-08-11 02:19:47 | zgłoś do moderacji

Ja nie twierdzę, że kierowca Audi nie miał prawa jazdy. Po prostu uważam, że za jazdę po alkoholu i jazdę bez prawa jazdy powinno się wyciągać daleko idące konsekwencje prawne.

Pysiaczek

Inowrocław
[5]
2018-08-10 22:35:56 | zgłoś do moderacji

MAŁA_MI jaka jazda bez prawa jazdy ? Czy Ty w ogóle wiesz cos na temat kierującego tym pojazdem ? Chłopak posiada prawo jazdy od 3 lat. Wracał z pracy , był trzeźwy. To nie jego wina że IDIOTA zajechał mu drogę. Tamtego gnoja powinni od razu zamknąć. Jeśli nie byłaś na miejscu zdarzenia i nie masz bladego pojęcia o tym co się stało, to się po prostu nie wypowiadaj.
Dosłownie ręce opadają jak się czyta takie gówniane komentarze..

Pysiaczek

Inowrocław
[5]
2018-08-10 22:35:45 | zgłoś do moderacji

MAŁA_MI jaka jazda bez prawa jazdy ? Czy Ty w ogóle wiesz cos na temat kierującego tym pojazdem ? Chłopak posiada prawo jazdy od 3 lat. Wracał z pracy , był trzeźwy. To nie jego wina że IDIOTA zajechał mu drogę. Tamtego gnoja powinni od razu zamknąć. Jeśli nie byłaś na miejscu zdarzenia i nie masz bladego pojęcia o tym co się stało, to się po prostu nie wypowiadaj.
Dosłownie ręce opadają jak się czyta takie gówniane komentarze..

MAŁA__MI

Inowrocław
[82]
2018-08-10 11:25:25 | zgłoś do moderacji

Za łamanie przepisów ruchu drogowego powinno się się odbierać prawo jazdy, a za jazdę bez prawa jazdy zaostrzyć kodeks karny.

dawid85

Inowrocław
[25]
2018-08-09 13:47:20 | zgłoś do moderacji

A gdyby nie wpis, że to nie jego wina to byście wszyscy jechali po nim, tak jak w innych takich zdarzeniach.

backwithavengeance

Toruńskie
[1945]
2018-08-09 13:01:13 | zgłoś do moderacji

niestety wieśniaków jest w internecie od groma

zdrowia kierowcy życzę

red

Inowrocław
[391]
2018-08-09 11:36:21 | zgłoś do moderacji

Niestety komentarze niektórych sięgają dna, jak nie wiedzą, jak to było. Jest tu kilka bardzo rozsądnych wypowiedzi, a nawet prawdopodobieństwo, jak doszło do wypadku. Chłopak zachował się przytomnie, jak ktoś napisał, że uciekał, żeby z nadjeżdżającego samochodu nie ucierpiało dziecko, a tu gadka o smrodach, o braku doświadczenia, o badziewnym aucie. Na prawdę żałość bierze, jak czyta się te wszystkie bzdety.
Mam nadzieję, że chłopakowi nic poważnego się nie stało i chwała mu za refleks.

lysy ino

Inowrocław
[7]
2018-08-09 08:59:20 | zgłoś do moderacji

Witam

W takich przypadkach niezawodny jest wideorejestrator to pomaga ustalic sprawce

Pyśka

Inowrocław
[2]
2018-08-09 00:33:02 | zgłoś do moderacji

Jak czytam niektóre komentarz to aż mi nie dobrze nie chłopak nie zasłabł ze smrodu tylko jak napisała moja imienniczka jakiś cymbał mu wyjechał i oby za to i za ucieczkę zgnił w więzieniu i niech się cieszy ten durny uciekinier że żyje on i to dziecko z którym jechał bo gdyby nie ten chłopak to zginęli by na miejscu przez jego głupotę a on jest bydlakiem i mam nadzieję że zgnije w więzieniu

Karinka1223

Inowrocław
[3]
2018-08-08 22:32:47 | zgłoś do moderacji

To nie wygląda na prędkość 50km/h

PoProstuKasia

Inne miasto
[22]
2018-08-08 22:27:18 | zgłoś do moderacji

Jak czytam niektore komentarze to mi slabo... ludzie, tu jest informacja o wypadku, bardzo powaznym, wezcie troche na wstrzymanie. wrocilam do ino na wakacje (na razie) i jak sie okaze ze wy tak na serio, to w zyciu tu dluzej nie zostane

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[879]
2018-08-08 22:15:27 | zgłoś do moderacji

Ogólnie nigdy nie byłem w tej miejscowości ale słyszałem że panuje tam niemiłosierny smród, może chłopak poprostu zasłabł od niego tym bardziej że upał potęguje te doznania.

TomcioPaluch

Inowrocław
[16]
2018-08-08 22:03:03 | zgłoś do moderacji

mowcie co chcecie ale bardzo powaznie to wyglada ;/ szkoda chlopaka , dobrze ze to sie tylko na obrazeniach skonczylo

Pysiaczek

Inowrocław
[5]
2018-08-08 21:36:40 | zgłoś do moderacji

Możecie sobie darować te durne komentarze skoro nie macie bladego pojęcia jak było. Chłopak spokojnie jechał do pracy i uderzając w drzewo uratował sobie życie, ponieważ jakiś idiota/idiotka wyjechał mu na czołówkę po czym nie udzielając pomocy uciekł z miejsca zdarzenia. Jeśli go znajdą (a ja podejrzewam kto to był) to niech mu dopierdolą taką karę, że się pozbiera!! !

krucafuks1991

Inowrocław
[23]
2018-08-08 21:24:37 | zgłoś do moderacji

Ładnie musiał sadzić, że go tak powykręcało. Szkoda gościa.

error

..rbn..
[222]
2018-08-08 21:24:32 | zgłoś do moderacji

@Monisia90 przestań lepiej dla siebie komentować bo nic nie wnosisz do tematu, piszesz by napisać a wypowiedzi masz poniżej dna. Taka typowa pusta "blądi"...

Barkus

Inowrocław
[1]
2018-08-08 21:21:32 | zgłoś do moderacji

Prawko od miesiąca i badziewne auto wszystko jasne...
Brak doświadczenia pewnie dało o sobie znać...
Jak tak można pisać w takiej tragicznej sytuacji czy wogóle zastanowiliście się co robicie? Ja mieszkam w tej miejscowości słyszałem moment zdarzenia będąc w pobliżu...syreny....rozmiałem z osobami, które jako pierwsze dotarły na miejsce a nawet ja nie mam takich wiadomości. Z kąd się urwaliście amoże jesteście jakieś medium? Jedyne co mogę napisać o tym to właśnie to, że nie życzę nikomu takiej tragedii i że współczuję osobie z tego samochodu a co do niektórych taka mała rada pomyślcie zanim coś następnym razem wypowiedzie bez sensu.

Grzesiek

Inowrocław
[1]
2018-08-08 20:58:40 | zgłoś do moderacji

Chłopak prawko miał 3 lata a poza tym uderzyła w niego Kobieta i uciekła... lecz kretynka po godz pojechała na miejsce i zaczęła uciekać...

MatRX154

Inowrocław
[354]
2018-08-08 20:20:38 | zgłoś do moderacji

Prawko od miesiąca i badziewne auto wszystko jasne...

monisia90

Centrum miasta
[87]
2018-08-08 20:14:43 | zgłoś do moderacji

Brak doświadczenia pewnie dało o sobie znać.
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media