Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Inowrocław w nowej siatce połączeń Flixbusa

Berlin będzie jednym z miast, do których dojedziemy linią z Inowrocławia. Na zdjęciu dworzec kolejowy Berlin Hauptbanhof, gdzie zatrzymują się pociągi z naszego miasta. fot. MJ
 INOWROCŁAW | 22 czerwca 2018, 13:47
Autokary dużego europejskiego przewoźnika będą zatrzymywać się również w Inowrocławiu. Dokąd dojedziemy bezpośrednio z naszego miasta?

Flixbus znany z charakterystycznych zielonych autokarów to firma założona w Monachium w 2013 roku. Tylko w 2017 roku przewiozła 40 milionów pasażerów. Aktualnie obsługuje ponad 1 700 destynacji w 28 krajach.

Obecnie autokary Flixbusa zatrzymują się w kilkudziesięciu polskich miastach. W naszym województwie są to Bydgoszcz, Toruń, Ciechocinek i Włocławek. Firma zaprezentowała niedawno nową siatkę połączeń, która ma objąć w sumie co najmniej 130 miejscowości, w tym Inowrocław.
Z Inowrocławia będzie można dojechać do Berlina, Poznania, Żnina, Bydgoszczy, Gniezna, Torunia, Gdańska, Sopotu i Gdyni.

Dokładna data uruchomienia linii uwzględniającej nasze miasto nie jest aktualnie znana, ale powinno to nastąpić jeszcze w tym roku. Ceny biletów u przewoźnika zależą m.in. od tego, jak wcześnie są one rezerwowane i rozpoczynają się od 5 zł. Przykładowo za bilet z Torunia do Berlina trzeba aktualnie zapłacić 49 zł, a podróż trwa 6 godzin. Podróż pociągiem z Inowrocławia do Berlina trwa z kolei 3 godziny i 51 minut i kosztuje około 120 zł. [MJ]

Planowana siatka połączeń:
fot. Flixbus




Wasze komentarze:

emir ekonom

Inowrocław
[794]
2018-06-22 21:49:50 | zgłoś do moderacji

https://youtu.be/2Y032q9Hjps

tomek_g

Inowrocław
[2198]
2018-06-22 21:11:56 | zgłoś do moderacji

Ale do Warszawy autobusem to dla masochistów opcja jak (póki co) można w 2:40 pociągiem.

emir ekonom

Inowrocław
[794]
2018-06-22 21:10:09 | zgłoś do moderacji

inianin- po co tu się mądrujesz?
Inowrocław i Polskę zobaczyć możesz dopiero jak dodzą Ci pobyt stały, bo po Brexicie Anglicy chętnie Cie by wyrzucili do Inowrocławia.
Info z telefonu czy mediów to: "W nogach śpisz i gówno wisz".

inianin

Na emigracji
[2126]
2018-06-22 21:03:34 | zgłoś do moderacji

Fan: Warszawa nie ma sie czego wstydzic na tle wiekszosci europejskich stolic, metro (na razie skromniutkie) jest podziwiane przez wszystkich za czystosc. Fakt, nowe jest. ;)

inianin

Na emigracji
[2126]
2018-06-22 20:56:27 | zgłoś do moderacji

Ekscelencjo Emirze, nie wypada wp.. wpisywac sie pomiedzy "wodke a zakaske", to raz.
Dwa, ze wyjecalem i faktycznie czuje sie wolny, jak by nie patrzec i kto by co nie mowil.
Unie europejska bedziecie za niedlugi czas wspominac z placzem i tesknota, to trzy.
I na pewno nie bedziecie wtedy "droga sila robocza!".
Kondycji ZUSu, a juz szczegolnie po Dobrej Zmianie Wam, jako Brytyjczyk nie zazdroszcze, to cztery.

emir ekonom

Inowrocław
[794]
2018-06-22 20:55:54 | zgłoś do moderacji

Man kolegów musli.
Bardzo wporządku ludzie.


FanDobrejZmiany

Inowrocław
[758]
2018-06-22 20:50:23 | zgłoś do moderacji

Świnko nie bierz wszystkiego tak dosłownie tzw.wielki świat napisałem przekornie bo Berlin naprawdę szału nie robi,to Warszawa mi się bardziej podoba.Polecam pojechać do Budapesztu ,Flixbus też tam jeździ z Warszawy czy Krakowa- ładne miasto i bez islamistów

emir ekonom

Inowrocław
[794]
2018-06-22 20:38:20 | zgłoś do moderacji

inianin - "25 lat wolności".
Twój komorowski odp.: "jesteś wolny, bo możesz wyjechać".
LSDi wprowadzało Polskę do unii europejskiej jako wiano wnosząc: "tanią siłę roboczą".
PO dodało "...do śmierci". (zus do 67 lat)
...
https://youtu.be/M5BrPXTLNJc

inianin

Na emigracji
[2126]
2018-06-22 20:07:09 | zgłoś do moderacji

@Fan tej Waszej Dobrej Zmiany:
To, jaki jestes niekulturalny, jaki nick sobie wybrales, a zatem na kogo glosujesz chyba, najlepiej tlumacza Twoje wlasne slowa: "pojechalem po raz pierwszy w zyciu zobaczyc tzw. wielki swiat..."
No wlasnie! - Samo to, ze ktos pojechal po raz pierwszy, to oczywiscie nic zlego, bo zawsze musi byc pierwszy raz, ale to jest charakterystyczne dla ludu wyznajacego pislam, ze swiata zewnetrznego po prostu NIE ZNA i dlatego sie go NADMIERNIE boi (bo niektore obawy mozna zrozumiec, a nawet podzielac).
Polecam jak najwiecej podrozy, a jak najmniej TvPiS, ze o Radyju Ma ryja nie wspomne! ;)

emir ekonom

Inowrocław
[794]
2018-06-22 19:52:26 | zgłoś do moderacji

Na drugi raz, o takiej potrzebie exstra powiedz kierowcy (20 km wcześniej) exstra "do kieszeni".
Sĺużbowo kupiłeś bilety, to słužbowo Ciebie obsłużył.

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[758]
2018-06-22 19:14:56 | zgłoś do moderacji

Tomek_g@ na kopernika często widzę jak ktoś się spóźnia i wsiada na światłach do bydgoskiego albo matbudu i nikt nie robi z tego problemu,w Inowrocławiu jest sporo kapusiów z platformy i ubecji jak by to zobaczyli to zaraz byłby telefon. Co do połączenia na Schonefeld to każdy jedzie najpierw tam a później na dworzec autobusowy.

tomek_g

Inowrocław
[2198]
2018-06-22 18:43:29 | zgłoś do moderacji

swoja droge ciekawe czy to bedzie to połączenie co jedzie też na Schonefeld, stamtąd jest sporo tanich lotów w fajne miejsca.

tomek_g

Inowrocław
[2198]
2018-06-22 18:42:02 | zgłoś do moderacji

FanDobrejzmiany - kierowca mógłby zapłacic 3000 złotych gdyby cie wysadził a ktos by go podpierpapier. Takie jest prawo, że autobus moze wysadzac tylko na przystanakch według rozkładu.

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[758]
2018-06-22 18:36:56 | zgłoś do moderacji

dЯÜgi s0rt-pierwsza fleja ino online@ to pewnie po tobie i delegacji platformersko-KODorastycznej musieli odkazić lizolem te wagoniki metra.

Dubler

Inowrocław
[1379]
2018-06-22 18:26:05 | zgłoś do moderacji

dobre . . . dobre . . . :) :) :)

drugi_sort

Inowrocław
[1696]
2018-06-22 17:53:06 | zgłoś do moderacji

Ja by go nawet nie wpuścił...

Dubler

Inowrocław
[1379]
2018-06-22 17:06:56 | zgłoś do moderacji

Tłumaczy się : ) :) :)

@ FDZ - Kombinuj dalej! Z tym wielkim światem!

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[758]
2018-06-22 16:28:37 | zgłoś do moderacji

Dubler i reszta@ Jeżeli chodzi o stanięcie na światłach to akurat była 2 w nocy, mógł też zatrzymać się na jakimś przystanku autobusowym ale służbista nie chciał i musieliśmy jechać do Torunia żeby wrócić do Inowrocławia.

Pojechałem po raz pierwszy w życiu zobaczyć tzw.wielki świat, mówię do kumpla zobaczysz niemiecki porządek.

Wjechaliśmy w niedzielę rano syf niemiłosierny 😂 śmieci kulały się po ulicach-wierzcie mi, poszliśmy do metra a ono wyglądało jak z horroru - białe brudne płytki,wagoniki starsze od naszego pks,cerata na siedziskach i smród lizolu.Nie wiem jak na innych liniach metra ale ta była obleśna.Ogólnie odradzam Berlin każdemu bo zabytków niewiele,a tak ogólnie to byliśmy przejazdem bo jechaliśmy do tropical islands kilkadziesiąt kilometrów od Berlina.

red_carlos

Inne miasto
[66]
2018-06-22 15:41:11 | zgłoś do moderacji

@fandobrejzmiany też bym cię nie wypuścił

Łotrzyk

Inowrocław
[24]
2018-06-22 15:31:11 | zgłoś do moderacji

@FanDobrejZmiany i dobrze, że nie wypuścił Cię na światłach, bo nie może, mandat mógłby dostać w wysokości chyba 2-3 tysięcy złotych i Ty byś za niego płacił? Raczej nit więc woli nie ryzykować i nie robi wyjątków. Sam tak chciałem wyjść z PKS w toruniu, ale facet wprost powiedział jaki potencjalny mandat i to ma sens, od tamtej pory nie obwiniam kierowców o to, że nie chcą kogoś wypuścić, bo sam bym nie ryzykował na ich miejscu. :)

Dubler

Inowrocław
[1379]
2018-06-22 14:52:08 | zgłoś do moderacji

Prawowity Obywatel na światłach chce wyskakiwać? Myszkować wśród innych pojazdów?
Ponadto kierowca autobusu miał „zielone”. Prosto pod koła innych pojazdów? Jak to?
Zresztą, co Prawowity Prawdziwy Polak robi w Berlinie? Pojechał robić zakupy? W niemieckich sklepach? ? ?

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[758]
2018-06-22 14:23:51 | zgłoś do moderacji

Polski bus który został przejęty przez Flix bus przez lata tego nie zrobił,w końcu czas najwyższy aby przystanek był także w Inowrocławiu, pisałem do nich nawet w tej sprawie.Jak jechałem do Berlina to musiałem specjalnie pojechać do Torunia aby później przejechać przez Inowrocław ,to samo było w drugą stronę a kierowca służbista oczywiście nie chciał nawet otworzyć drzwi na światłach żeby wysiąść na szybko.
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media