Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Zapalą świeczki, bo nie chcą przenosin pomnika [sonda]

fot. archiwum ino.online
 INOWROCŁAW | 13 kwietnia 2018, 17:51
Nie milkną głosy niezadowolenia i krytyki decyzji o przenosinach Pomnika Obrońców Inowrocławia w miejsce po zlikwidowanym Pomniku Wdzięczności. Opozycja apeluje do prezydenta miasta o wycofanie się z tego pomysłu.

r  e  k  l  a  m  a


Czy Pomnik Obrońców Inowrocławia powinien zmienić lokalizację?
tak
6.25%
nie
87.5%
nie mam zdania
6.25%
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby zagłosować
oddanych głosów: 48
Przypomnijmy. Decyzja w tej sprawie zapadła w poniedziałek na obradach sesji Rady Miejskiej. 12 głosami, przy 11 przeciwnych radni przyjęli propozycję prezydenta Inowrocławia.

- To niepotrzebny wydatek z pieniędzy podatników. Negatywne są również opinie miejscowych historyków i regionalistów - zauważa Marcin Wroński. - Jak prezydent tak bardzo chce przesunąć o kilkadziesiąt metrów pomnik, to powinien sfinansować to z własnej kieszeni. Mogą do tego idealnie posłużyć pieniądze z ekwiwalentu - uważa radny "Nowego Inowrocławia".

- Sprawa ta nie była konsultowana z lokalnymi organizacjami opiniotwórczymi. Dużo wcześniej już prezydent konsultował natomiast swój genialny pomysł z autorem pomnika i z IPN-em. To znaczy, że zdecydował o tym już w styczniu, albo wcześniej - podkreśla Andrzej Kieraj z SLD. - To jaskrawy przykład niegospodarności. Apelujemy do prezydenta, żeby wycofał się z nietrafnej i kontrowersyjnej decyzji - dodaje.

Radny zapowiada, że przyjdzie na społeczny protest organizowany we wtorek 17 kwietnia o godz. 19.00 przeciwko przenoszeniu monumentu. Do udziału w nim poprzez zapalenie świeczki pod pomnikiem zapraszają na portalu społecznościowym radny Janusz Radzikowski oraz Marek Browiński z ugrupowania Kukiz 15.

W Internecie pojawiła się też petycja w sprawie pozostawienia pomnika Obrońców Inowrocławia na dotychczasowym miejscu. [MP]




Wasze komentarze:

drugi_sort

Inowrocław
[1644]
2018-04-17 19:15:19 | zgłoś do moderacji

ChamDojnejZmiany - mało wiesz, mało rozumiesz, ale wiele bredzisz i wiele konfabulujesz. Zachęcam jednak, do bardziej intensywnej aktywności na forach publicznych, bo wtedy jest szansa, że szersze publiczne grono zorientuje się jaki poziom intelektualny (?) , merytoryczny(?), a zwłaszcza etyczny prezentują ludzie Twojego pokroju czyli pisoluby zwane przez Jacka Kurskiego - prezesa TVPiS - cimnym ludem.
Z PiSowskim pozdrowieniem:
Spieprzaj dziadu!

RzecznikRzecznika

Inowrocław
[60]
2018-04-17 18:31:18 | zgłoś do moderacji

W stawie na Rąbinku wszystkie świeczki zgasną nim powiem do wiatraków dotrze.
Oto słowa Rzecznika.
Rzecznikowi niech będą dzięki.

Grosset

Gmina Inowrocław
[22]
2018-04-17 17:15:29 | zgłoś do moderacji

A ja postawię takie pytania: 1. Czy, jak już zapalicie świeczki (albo przed ich zapaleniem), zrobicie sondę, czy inowrocławski PIS da gwarancję, że na skwerze Obrońców nie powstanie pomnik Smoleński? Pytam, bo wg słów Prezesa (niech mu słońce wiecznie świeci i rozjaśnia jego oblicze) wszystkie pomniki starego systemu mają być rozebrane, a za to mają się pojawić w całej Polsce pomniki smoleńskie; 2. Moje drugie pytanie kieruje do radnego Radzikowskiego, czy był pan chociaż raz zapalić świeczkę, kiedy Inowrocławianie sprzeciwiali się likwidacji trójpodziału władzy?
3. Pytanie - nie obawia się Pan, że rąbiniacy przyjdą zgasić Panu świeczkę wodą z któregoś ze stawów rąbińskich, gdyż przed laty jako SLDowski wiceprezydent Inowrocławia przekazał Pan swojej żonie za psie pieniądze jeden ze stawków rąbińskich? Reasumując-Inowrocławianie czekają na jasną deklarację, że w miejscu pomnika żołnierzy radzieckich nie powstanie obelisk smoleński.

Jester

Inowrocław
[82]
2018-04-17 13:10:08 | zgłoś do moderacji

Bez sensu. Zwykła niegospodarność, za którą powinno się odpowiadać.

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-17 11:32:00 | zgłoś do moderacji

To jednak prawda co się mówi na mieście, że ty Robercie jesteś pi@rdolniety :)

emir ekonom

Inowrocław
[716]
2018-04-17 11:19:33 | zgłoś do moderacji

A tego po @Marku Browińskim się nie spodziewałem. Jednak - BOLSZEWIK ...

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[625]
2018-04-17 09:34:21 | zgłoś do moderacji

Gorgolitko z ciebie to pewnie taki magister jak z tego gościa na obrazku.

http://pokazywarka.pl/6npl9f/

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-17 08:13:32 | zgłoś do moderacji

Proszę mnie w żaden sposób nie łączyć z usunięciem Pomnika Wdzięczności...

Gorgolitka

Nowe
[12]
2018-04-17 07:53:16 | zgłoś do moderacji

FanDobrejZmiany ~ kto Cię dziecko kochane dopuszcza do jakichkolwiek wypowiedzi...sama nienawiść od Ciebie zionie.....wstyd !


Gorgolitka

Nowe
[12]
2018-04-17 07:50:16 | zgłoś do moderacji

Panie Marku Browiński weź się Pan za uczciwą pracę a nie szukanie byle pretekstu aby nic najlepiej nie robić! Udało wam się pomnik wdzięczności rozebrany a teraz chcecie rządzić całym miastem....

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-16 22:08:32 | zgłoś do moderacji

Panowie i Panie , z tego czy innego sortu , źle się dzieje w tym mieście . Może już czas na nową inicjatywę , co kolwiek by to nie znaczyło .

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[625]
2018-04-16 22:03:47 | zgłoś do moderacji

Obywatelu jaki pierwszy sort? To jest KODorasta najgorszego sortu którego nie da się zrecyklingować ,te lewackie robactwo by wolało pomnik bolka,jaruzela albo donka.

Skoro mowa o pustostanach to wy lewackie sorty z mopami na głowach i pustostanem wewnątrz lubie zasiedlać takie miejca co? skłoterskie robale wszędzie znajdą miejscówkę do brzydkich zabaw.

cobytu

Inowrocław
[193]
2018-04-16 21:55:55 | zgłoś do moderacji

drugi_sort marzy ci się Inowrocław wiecznie czerwony? Taki jaki był i jest teraz?

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-16 21:24:32 | zgłoś do moderacji

Może teraz chciałby być ze swoją córką , wnukami lub kimkolwiek innym ?

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-16 20:57:18 | zgłoś do moderacji

A i jeszcze jedno pierwszy sorcie, jakie ty masz prawo do oceny nieżyjącego prezydenta naszego kraju , niezależnie kogo był bratem , który zginął w wypadku komunikacyjnym , przy okazji wypełnienia swoich obowiązków . ? .

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-16 20:50:41 | zgłoś do moderacji

Drugi sorcie , ja również poczułem się urażony określeniem drugi sort wypowiedziane przez prezesa , to tak na wstępie . Nie jestem w żadnym przypadku pisolubem , bliżej mi do PO ale tej z przed 10 lat. To że nazwałem się Obywatelem Tego Miasta , no cóż jakoś nikt przede mną nikt nie wpadł na taką nazwę , więc problem ty masz a nie ja. To że mieszkam tu od ładnych dziesiąt lat , płacę
tu podatki , daję pracę innym obywatelą tego miasta i nie tylko , myślę że daje mi prawo do takiego właśnie nicka. Zapraszam tylko tych obywateli tego miasta , którym nie odpowiada obecna sytuacja naszego miasta oraz co raz bardziej idiotyczne uchwały "dojące" budżet miasta , czyli nasz . A to że jesteś drugi a ja pierwszy , no cóż masz problem ale sam ze sobą . Dla mnie możesz być od dziś pierwszym sortem , wschodzącą gwiazdą przebudzenia albo wybrańcem narodu . Stary wyluzuj bo za chwilę staniesz się innowrocławskim bardem , luzik doradzam .


RzecznikRzecznika

Inowrocław
[60]
2018-04-16 20:34:39 | zgłoś do moderacji

Przez lata był poniżany gdy musiał usługiwać lub wozić. Wyzywany, ośmieszany, karcony.
Teraz odreagowuje. Stara się być ostry ale jest lichutki co objawia się drżącym z emocji głosikiem gdy zabiera publicznie głos. No i musi czytać z kartki. Bo obrażać innych umie tylko pisemnie.
Oto słowa Rzecznika.
Rzecznikowi niech będą dzięki.

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-16 20:16:08 | zgłoś do moderacji

Zauważycie, że o jakimś nowym pomniku na miejscu rozebranego mówią tylko Ryszardowe trolle...

drugi_sort

Inowrocław
[1644]
2018-04-16 20:08:40 | zgłoś do moderacji

OTM, jakim Ty prawem zapraszasz kogokolwiek w imieniu "obywateli tego miasta? Kto Ty jesteś, albo co Ci się tam " sie w łebie kiełbie , że śmiesz uzurpować sobie prawo reprezentowania Obywateli Tego Miasta? Tobie się wydaję, że jak do łba wpadł Ci taki nick to już jesteś jakimś wybrańcem? Zmień nick na "Pan Tego Świata" to sam "On"będzie musiał się Ciebie słuchać!
PS. Niech się pisolubom nie wydaje, że prawdziwi "Obywatele Miasta Inowrocławia" kiedykolwiek się zgodzą, że w tym pustostanie stanie pomnik najgorszego (w mojej ocenie i nie tylko mojej ) prezydenta Polski.


Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-16 18:35:09 | zgłoś do moderacji

A ja zapraszam pod pomnik w imieniu obywateli tego miasta prezydenta i wszystkich potakiwaczy w celu konfrontacji naszych stanowisk. Może zechcecie porozmawiać z mieszkańcami , w końcu leży wam na sercu dobro Inowrocławia.

Magdalena_ino

Inowrocław
[18]
2018-04-16 17:34:30 | zgłoś do moderacji

Traficante, to tylko 70000 naszych pieniążków. W porównaniu do setek milionów wpompowanych na przykład w nieczynne strefy gospodarcze to nic. Daj się władzy bawić.

Maniek90ltd

Inowrocław
[1]
2018-04-16 15:30:06 | zgłoś do moderacji

Witam popieram akcję( zapalmy znicz) Nie przenosić tego pomnika. Pamientam że stał ino tam od najmłodszych lat !! Głupota naszego prezydenta nie zna granic. Miejmy nadzieję że jego kadencja sie już kończy !!!!

Traficante

Inowrocław
[20]
2018-04-16 09:31:59 | zgłoś do moderacji

Pomnik ma jasne przesłanie, jest metaforą barykady. W swoim obecnym usytuowaniu ta metafora jest jasna, a po przeniesieniu w głąb skweru pomnik stanie się murkiem, zgadzam się z opiniami innych komentatorów. Pewnie Brejza chce się zemścić za usunięcie reliktu komunizmu, bo jako miłośnik PO nie może znieść symbolu patriotyzmu, a co by nie mówić, obrona szkoły w 1939 roku, była czynem heroicznym. Przy okazji pewnie zaprzyjaźnieni przedsiębiorcy zarobią na przenosinach.

wędkarz84

Inowrocław
[238]
2018-04-16 08:27:13 | zgłoś do moderacji

Szkoda słów jeśli chodzi o przenoszenie tego pomnika

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[625]
2018-04-15 22:20:16 | zgłoś do moderacji

Do ino online

Skoro zrobiliście szopkę ze sondażem kto ma być kandydatem prawicy w wyborach gdzie wielu trolli księciunia Ryszarda głosowało za opcją żaden z nich ,to może teraz umieśćcie na stronie głównej link do petycji przez kilka dni odnośnie pomnika tak jak niedawną sondę- chyba że boicie się narazić Ryszardowi bo wykupuje u was reklamy dotyczące różnych imprez.
W petycji można być za albo przeciw więc nikt was nie posądzi o stronniczość.

cobytu

Inowrocław
[193]
2018-04-15 22:19:49 | zgłoś do moderacji

A Dziadek Ryszard znów był w przedszkolu w godzinach urzędowania... i bynajmniej nie z prelekcją

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-15 21:51:36 | zgłoś do moderacji

Podpisz petycję!

http://tnij.at/260639

wnikliwy

Inowrocław
[327]
2018-04-15 20:41:35 | zgłoś do moderacji

Obywatel Tego Miasta - czytałeś co pisałem - czy masz to gdzieś i właśnie to okazałeś - super kultura. Szkoda pisać

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 20:36:33 | zgłoś do moderacji

A ja zapalę gromnicę i tak szczerze mówiąc palącą wsadziłbym w du..ę tym co byli za .


Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 20:32:32 | zgłoś do moderacji

No cóż ... i co ja mam powiedzieć ?

drugi_sort

Inowrocław
[1644]
2018-04-15 19:32:38 | zgłoś do moderacji

Marcin Wroński, Andrzej Kieraj i jeszcze Marek Browiński. Kuba nie wstyd Ci...?

Szary66

Inowrocław
[471]
2018-04-15 18:28:12 | zgłoś do moderacji

Mylisz się mareczku, większego tępaka od ciebie to nie ma w województwie. Prawo jazdy zrobić i od razu być specem od ruchu drogowego, to jest twoje wykształcenie? Za barem rozlewać 11 pięćdziesiątek z pół litra, to świadczy o twojej elokwencji? Widzę że znowu( ciągle) piszesz bzdury i każdego gów.. robisz wielkie problemy. Krzysztof K. nawet nie dorówna temu poziomowi.

wnikliwy

Inowrocław
[327]
2018-04-15 18:10:49 | zgłoś do moderacji

Czytam poprzednie komentarze i obecne - jeszcze raz sobie pozwolę napisać - pomysł jest poprawny. Tam była Szkoła Wydziałowa - tam polscy harcerze we wrześniu 1939 bronili tego budynku. Niemcy potem zburzyli szkołę jako symbol oporu. To ma sens. Natomiast dzisiejsze racje polityczne, wypisywanie, że to będzie obszczy-murek - to po prostu - wybaczcie, ale nie będę oceniał głośno. Mieszkamy w tym mieście i może warto zrobić krok w tył, odpuścić partyjne walki i uczcić tych młodych ludzi, którzy walczyli za Inowrocław i Polskę.

Hard

Inowrocław
[13]
2018-04-15 16:21:35 | zgłoś do moderacji

Borowinski moim zdaniem jest wiecej debili w Inowroclawiu. Najwiekszy - prosze spojrzec w lustro. Decyzja o przenosinach pomnika jest bardzo dobra decyzja bo inaczej bedziemy mieli pomnik nielota z kaczym dziobem, najmniejszego z naszych prezydentow. Postawcie go sobie w gestych krzakach i odprawiajcie tam swoje smolenskie poganskie rytualy.

emir ekonom

Inowrocław
[716]
2018-04-15 13:45:41 | zgłoś do moderacji

Inteligentny wniosek godny Piaskowego Dziadka

Pytanie: Jak wsród nieinteligentnych wybrać inteligentnych.
Odp: prezydent "przywieziony w teczce".

piaskowy dziadek

Inowrocław
[1664]
2018-04-15 12:25:29 | zgłoś do moderacji

To nieprawda, że w naszym mieście nie ma inteligentnych kandydatów na prezydenta - tu nie ma inteligentnych wyborców!

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 11:42:45 | zgłoś do moderacji

No i się zaczyna , dziś kolejna wolna od handlu niedziela , proponuję odkurzyć rowery i do solanek z rodziną .

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-15 11:36:34 | zgłoś do moderacji

Jacku nawet jakbyś pisał pod nickiem Donald Trump z Nowego Jorku, to poznać twój "styl" na odległość. Tylko jeden jest taki głąb w Inowrocławiu :)

Mokal

Gmina
[159]
2018-04-15 11:32:17 | zgłoś do moderacji

FDZ - zapytaj się "społecznika" za ile robi kampanię przyszłemu kandydatowi. I może wytłumacz mu , że nie każdy kto pisze pod nickiem jest niejakim Jackiem. Delikatnie mówiąc, ma fobie na jego temat, dlatego będzie wszystkich z nim łączył. Dlatego polecam mu dobrego psych... (resztę niech sobie wybierze)


Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 11:16:18 | zgłoś do moderacji

Jestem przekonany że wystartuje w nadchodzących wyborach Brejza , Wroński , Olech i Radzikowski . Jeżeli są pozostali to i tak z nimi nie mają szans , gdyż nie posiadają tzw.zaplecza . Pytanie kto z kim będzie się dogadywać i rozdzielać wirtualne stołki .

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-15 10:59:50 | zgłoś do moderacji

Najważniejsze to

http://pokazywarka.pl/te6usu/

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[625]
2018-04-15 10:51:49 | zgłoś do moderacji

Nie zapominajmy że do stawki może dołączyć Olech który też może namieszać w stawce,poczekamy zobaczymy kto się oficjalnie zgłosi.

Magdalena_ino

Inowrocław
[18]
2018-04-15 10:48:18 | zgłoś do moderacji

Szary obywatel jak na razie ma wrażenie że Radzikowski i Stachowiak to są kelnerzy Brejzów. Nie zdziwiłabym się gdyby Wroński nie wystartował. Po co mu pływać w tym szambie które zapełniają przez prawie dwie dekady.

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 10:37:57 | zgłoś do moderacji

A jeżeli chodzi o Brejzę to myślę że bomba dopiero wybuchnie , ale jeszcze trochę . Jestem przekonany że napięcie będzie odpowiednio stopniowane , tak aby naszego włodarza zdmuchnąć . Za bardzo naraził się dobrej zmianie. Jeżeli chodzi o Radzikowskiego , nikt w niego nie wierzy a on i tak wygra , taki lokalny Donald Trump.

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-15 10:37:46 | zgłoś do moderacji

A mnie akurat Pan Janusz Radzikowski przekonał, że nie jest zającem i chciałbym żeby w drugiej turze spotkali się Wroński z Radzikowskim... i wtedy mieszkańcy demokratycznie wybiorą nowego prezydenta.

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 10:32:07 | zgłoś do moderacji

No cóż jeżeli tak będzie jak mówi @FDZ to mnie mocno rozczaruje , no cóż życie. Niestety nie wiem co ma w głowie i jaki ma plan awaryjny w tej zaściankowej polityce , układania się w wiadomym celu , a nie działania na rzecz miasta.

FanDobrejZmiany

Inowrocław
[625]
2018-04-15 10:08:50 | zgłoś do moderacji

Mokal to prawda co pisze Marek Browiński że tak się sprzedałeś? Arcykapłan Ryszard zapłacił ci 30 srebrników?

Obywatelu tego miasta wszystko ładnie pięknie tylko brakuje mi logiki w twoich niektórych wpisach bo jak piszesz popierasz Radzikowskiego a to przecież do niedawna człowiek Brejzowskiej ośmiornicy tak samo bezradny jak reszta i do listopada wyjedzie z niejednym prześmiesznym pomysłem aby przypomnieć o sobie.

Pytanie czy pożarł się z Ryszardem bo ma resztki rozumu i odszedł sam czy też jest to układ między nimi ? Moim zdaniem Radzikowski dobrze wie że nie ma żadnych szans na prezydenturę ,chce zdobyć ze 10-15% poparcia i poprze Brejze w drugiej turze za stołek jego przybocznego - reasumując jest to kandydat na wiceprezydenta już na starcie

Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 10:05:29 | zgłoś do moderacji

OK.

Marek Browiński

Inowrocław
[3286]
2018-04-15 10:00:35 | zgłoś do moderacji

Człowieku, odpowiedz sobie na pytanie: po co miałbym się wdawać w durne pyskówki, jeśli właściwie teksty "Jacka XXX" nie są dla autora groźne. Jeśli chcesz się upewnić, że nie chowam się za tymi nickami (ja znam autora), mogę każdy jego tekst skopiować i powtórzyć pod własnym nazwiskiem...


Obywatel Tego Miasta

Inowrocław
[322]
2018-04-15 09:30:36 | zgłoś do moderacji

Marku Browinski , pański opis i poglądy są na dziś , co będzie jutro pożyjemy zobaczymy , co do nicków nadal mam wątpliwości . Nie cierpię populizmu . Chodzi tu przede wszystkim o mówienie ludziom tego , co chcą usłyszeć i umieszczanie we własnych programach przekonań , z którymi wszyscy w pierwszej chwili się zgadzają. Na przykład, że powinniśmy płacić niższe podatki - kto by nie chciał, wszyscy woleliby więcej zarabiać. Albo że powinniśmy mieć więcej zasiłków dla najuboższych , sprawniejszą policję i służbę zdrowia. Jest to zwykłe handlowanie , wirtualnym towarem , mówiąc potencjalnemu klientowi to co chciałby usłyszeć. Niestety te i inne pierdy kandydatów wyprowadzają mnie z równowagi , a od kilku m-cy można je obserwować . Czujniki , chodnik za wysoko za nisko , tu znak taki tu owaki , czy rondo ma być okrągłe czy kwadratowe , stojaczki rowerowe , alkomaty wam damy jak je kupimy z waszej kasy , nosz-k..wa ile tego m można słuchać . No i jeszcze ten pomnik . Tak jak wcześniej powiedziałem , kieruje tym miastem grono ludzi od pierdół + zaplecze społeczne potakiwaczy , którzy kpl. nie mają żadnej wizji na ROZWÓJ GOSPODARCZY TEGO MIASTA , TAK ABY WSZYSTKIM OBYWATELOM TEGO MIASTA ŻYŁO SIĘ LEPIEJ , PODKREŚLAM LEPIEJ A NIE JAKOŚ !!!
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media