Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Znów kraksa na ulicy Pileckiego

fot. MP
 INOWROCŁAW | 19 maja 2017, 14:58
Dwa ople zderzyły się dziś około godz. 14.30 na skrzyżowaniu ul. Rotmistrza Pileckiego i Orłowskiej. Uszkodzona została też ciężarówka.

r  e  k  l  a  m  a


W zdarzeniu ucierpiały dwie osoby, w tym 5-letnie dziecko. Na miejscu są cały czas duże utrudnienia w ruchu. Zablokowany jest wjazd do Inowrocławiu od strony Kłopotu. [MP]






Wasze komentarze:

pawel414

Inowrocław
[2]
2017-05-21 07:35:41 | zgłoś do moderacji

Najprostsze skrzyżowanie świata...bardzo dobrze oznakowane, znakomita widoczność a że ktoś jeździ na pamięć albo nie patrzy na znaki to tak się dzieje. Wiadomo kto zajmuje się szukaniem problemów w naszym mieście tam gdzie ich nie ma bo przecież wina brejzy i wymyśla że powinno być tam rondo czy inne wysepki...głupota i jeszcze raz głupota panie B. Już nie wspominając o wypowiedzi, że ulica Orłowska jest starsza..i co z tego? Powstała nowsza ważniejsza ulica przecinająca i jest ustąp to normalne.

Marek Browiński

Inowrocław
[3294]
 online 
2017-05-20 16:22:46 | zgłoś do moderacji

Tak buduje prezydent Ryszard Brejza!

http://youtu.be/nF-YRHPjU8U

cobytu

Inowrocław
[193]
2017-05-20 15:40:10 | zgłoś do moderacji

Panie Marku Browiński, proszę mi wytłumaczyć co według Pana jest nie tak z tym skrzyżowaniem? Znaki są, widoczne z daleka, widoczność bardzo dobra ze wszystkich stron, dziur na skrzyżowaniu nie ma. Tylko proszę nie pisać, że kiedyś Orłowska była na pierwszeństwie, bo zmiany trzeba akceptować i się do nich przystosować. Bardziej niebezpieczne jest skrzyżowanie Orłowskiej z Młyńską i stan nawierzchni samej Młyńskiej. Może tym by się Pan zajął?

Mieszkaniec73

Inowrocław
[15]
2017-05-20 13:08:57 | zgłoś do moderacji

Zwolnic i patrzeć na znaki oraz ograniczyć zaufanie do innych kierowców

Mieszkaniec73

Inowrocław
[15]
2017-05-20 13:05:54 | zgłoś do moderacji

Jeśli chodzi o kary no cóż głaskajmy kierowców .Czego Ci nie życzę zmienisz zdanie jeśli sam spowodujesz lub kogoś stracisz otworzysz oczy

Mieszkaniec73

Inowrocław
[15]
2017-05-20 13:02:16 | zgłoś do moderacji

Przyjeżdżam kilka razy w roku do INA i bardzo często jeżdżę tymi ulicami i jakoś nie mam problemów z jazdą. Chyba wszystko jasne gdzie tkwi błąd

Dubler

Inowrocław
[1339]
2017-05-20 10:46:41 | zgłoś do moderacji

73
To co opisujesz jako kary, punkty, zatrzymanie prawka, co tak jeszcze... to sprowadza się do "kary" finansowej. Np. będziesz jeździł taksówką.
Chociaż czy to wyjdzie drożej?

Mieszkaniec73

Inowrocław
[15]
2017-05-20 10:32:28 | zgłoś do moderacji

Tu akurat aż tak nie miałem na myśli kar finansowych ( nie dotyczy odszkodowań dla poszkodowanego ) bardziej w kierunku gdzie już są kary:punkty karne ,zabierania prawka itp itd .Niech ktoś wymyśli nowe podobne ...pozdr

Dubler

Inowrocław
[1339]
2017-05-20 09:21:35 | zgłoś do moderacji

@73
Karać, karać… i co z tego?
Chciałbyś wprowadzenia kar wg. kodeksu Hammurabiego?
Kary finansowe są akurat najmniej dotkliwym skutkiem wypadków i kolizji. Pozostałe skutki tych zdarzeń są często o wiele bardziej dotkliwe.


devil16

Inowrocław
[81]
2017-05-20 08:50:03 | zgłoś do moderacji

Jeździe tam co dziennie niektórzy kierowcy są widocznie spóźnieni i spieszą się,nie zatrzymują się za znakiem daj pierwszeństwo,źle obliczają szybkość samochodu jadącego na głównej drodze a niektórzy myślą "jeszcze zdążę"!

Mieszkaniec73

Inowrocław
[15]
2017-05-20 08:41:56 | zgłoś do moderacji

Naprawdę nie rozumiem w czym jest problem?
Karać tych kierowców ostro i tyle(winowajców)
A drogi -przecież pięknie oznakowane widoczne w 100% nic nie zasłania a może zainteresować powinny się ubezpieczalnie?

Marek Browiński

Inowrocław
[3294]
 online 
2017-05-20 08:09:12 | zgłoś do moderacji

Ile jeszcze razy trzeba będzie mówić o tym skrzyżowaniu?

http://youtu.be/cq8ll6EUyCM

Marek Browiński

Inowrocław
[3294]
 online 
2017-05-20 07:11:41 | zgłoś do moderacji

Ulica Pileckiego to bubel:

http://youtu.be/zNvqSVqb4mo

wędkarz84

Inowrocław
[238]
2017-05-20 06:59:52 | zgłoś do moderacji

idioci a nie kierowcy....

hrabia poniemirski I

Inowrocław
[453]
2017-05-19 23:55:41 | zgłoś do moderacji

Tfórca komentarza jest „inteligentny inaczej”. Nie dodano – „wina Brejzy”.

karambaz

Inowrocław
[70]
2017-05-19 22:52:06 | zgłoś do moderacji

Tylko ten wypadek może zrozumieć dobry kierowca,proste skrzyżowanie.

fatal1ty

Inowrocław
[313]
2017-05-19 20:40:09 | zgłoś do moderacji

Trzeba być debilem, żeby się tam zderzyć... Widoczność idealna, znaków nic nie zasłania, nawet migają przy wyjeździe z podporządkowanej :)

miszcz500

piastowskie
[426]
2017-05-19 19:27:48 | zgłoś do moderacji

Jak można się tam zderzyć? Nie zrozumiem tego dopóki sam nie spróbuję.Najprostsze skrzyżowanie w Inowrocławiu. Może warto tam wezwać egzorcystę?

backwithavengeance

Toruńskie
[1917]
2017-05-19 16:48:42 | zgłoś do moderacji

Wina Tuska


Marek Browiński

Inowrocław
[3294]
 online 
2017-05-19 16:07:40 | zgłoś do moderacji

Tfórca tego łącznika ma krew na rękach!

Dubler

Inowrocław
[1339]
2017-05-19 15:41:30 | zgłoś do moderacji

Na murale forsa poszła!

Dubler

Inowrocław
[1339]
2017-05-19 15:39:21 | zgłoś do moderacji

Niestety, to nie ostatni wypadek w tym miejscu!
Nie ważne kto tym razem zawinił! Cierpią wszyscy! Tym razem także DZIECKO!
Tak niewiele trzeba, aby poprawić tam bezpieczeństwo sposób znaczny!

Marek Browiński

Inowrocław
[3294]
 online 
2017-05-19 15:21:54 | zgłoś do moderacji

Może tak debatę? Na pewno pomoże...

http://youtu.be/Orx7bBRjqbA
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media