Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Już w niedzielę finał WOŚP w Inowrocławiu

Migawki z ubiegłorocznego finału WOŚP w Inowrocławiu. fot. IO
 INOWROCŁAW | 9  stycznia 2017, 09:47
Koncerty, rozgrywki sportowe, zabawy, licytacje ciekawych przedmiotów oraz inne imprezy towarzyszące przygotowano na najbliższą niedzielę. Inowrocław po raz kolejny włącza się do finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

W tym roku pieniądze są zbierane dla ratowania życia i zdrowia dzieci na oddziałach ogólnopediatrycznych oraz dla zapewnienia godnej opieki medycznej seniorom. Na ulicach miasta kwestować będzie w najbliższą niedzielę 220 wolontariuszy. Sztab WOŚP, jak co roku, będzie się znajdował w Teatrze Miejskim, a koncerty będą odbywały się w hali widowiskowo-sportowej.

- Zróbcie wszystko, aby także Inowrocław grał gorąco, przyjaźnie, z uśmiechem, aby wszyscy zapamiętali ten dzień jako przepiękny, słoneczny, pełen przyjaźni i jednoczenia się. Inowrocław gra razem z nami. Pamiętajcie, że to wróci do was już za jakiś czas w postaci sprzętu medycznego. Czyli ta zimowa zbiórka zamienia się później w to, co jest potrzebne do ratowania życia i zdrowia nas samych, nas Polaków. Dziękuję, że cały świat gra z nami, także Inowrocław – mówi Jurek Owsiak w specjalnym nagraniu dla mieszkańców naszego miasta.

Z informacji zamieszczonych na stronie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy wynika, że do Inowrocławia trafił sprzęt wart ponad 267 tysięcy złotych. Warto jednak pamiętać, że wielu mieszkańców leczy się również w innych miastach, gdzie także wykorzystywany jest sprzęt zakupiony za pieniądze z akcji. Podczas ubiegłorocznego finału Inowrocław ustanowił rekord zbiórki. Zebrana kwota przekroczyła 77 tysięcy zł. Lokalny sztab liczy, że w tym roku do puszek wolontariuszy wpadnie jeszcze więcej pieniędzy.

Program XXV finału WOŚP w Inowrocławiu


Hala widowiskowo-sportowa:
godz. 16.00 - 20.00:
- koncerty zespołów MOMENTY ROCK COVER BAND (grają największe hity takich zespołów jak Lady Pank, IRA, Perfect, Myslovitz, Dżem, Breakout, Organek, Wilki i inne) i DUBSKA  (grają reggae, dub i ska)
- licytacje gadżetów
- STREFA ROZRYWKI - Active Center Pszczółka (dmuchany zamek, w którym dzieci będą musiały zmierzyć się  z przeszkodami i kolorowymi niespodziankami przygotowanymi przez pszczółkę)  i WIPE OUT KULE - wielki dmuchany tor przeszkód przeznaczony dla dzieci, młodzieży i dorosłych (8 wirujących kul),
- stoiska wystawiennicze

  Dodatkowe imprezy:
godz. 9.00 - turniej siatkówki (hala widowiskowo-sportowa)
godz. 11.00 - 13.00 - wielkie bieganie (Stadion Miejski)
godz. 17.00 - recital  kabaretowo-muzyczny Jacka Borkowskiego (Salonik Literacko-Artystyczny)




Wasze komentarze:

Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-12 00:24:41 | zgłoś do moderacji

Daj spokój "siostra trufla" vel "riposta" i inne. Dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu.

siostra trufla

Inowrocław
[768]
2017-01-11 20:28:56 | zgłoś do moderacji

Maras, obdarzono Ciebie osobliwym intelektem.
Jurek Owsiak cudownie przeistacza złotówkę w 15 gr. A żeby nie obalać zasady zachowania masy 85 gr w sobie znany sposób zagospodaruje -jak wcześniej tutaj napisano.
Jurek jak dobry Pan jednak te 85 gr a nawet więcej kieruje tam gdzie to naprawdę uzasadnione. Do takich zacofanych i zaniedbanych ośrodków takich jak w Warszawie, Poznaniu i Krakowie- przekonywałeś.
W alternatywnym świecie żyjesz -stąd pomyślałem.
Mylę się i jest inaczej?

Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-11 20:07:47 | zgłoś do moderacji

"siostra trufla", ty też widzę inteligencją nie grzeszysz. Przecież ja podałem tylko taki przykład, żeby takim jak ty obrazowo wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi. Nawet tego nie pojęłaś ?
A ty "BlackwaterX" oczywiście masz rację. To by było najlepsze rozwiązanie. Znajdź tylko kogoś, kto taką zbiórkę zorganizuje za całkowite friko.

siostra trufla

Inowrocław
[768]
2017-01-11 16:34:28 | zgłoś do moderacji

Maras,sądzisz, że nasz szpital jest ponadprzeciętnie usprzętowiony? Sądzisz, że cały czas , przez 24 lata tak wspaniale było?
To faktycznie tak po ludzku jest nie do pojęcia. Może Ty w innym świecie żyjesz? Może twoja przestrzeń też nadzwyczajnie jest usprzętowiona?

BlackwaterX

RBN
[498]
2017-01-11 16:15:32 | zgłoś do moderacji

Najlepiej byłoby, gdyby wszyscy darczyńcy wpłacili darowiznę wprost na konto szpitala. Pieniądze pozostałaby w regionie (całość zamiast ochłap) oraz pominęłoby się Jurka, jego fundację i firmy członków rodziny będących podwykonawcami. A szpital kupiłby to co faktycznie potrzebuje, a nie to co ktoś mu wspaniale narzuca.

Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-11 11:22:20 | zgłoś do moderacji

Twoja wyliczanka "riposta", oględnie rzecz ujmując jest po prostu głupia. WOŚP zbiera pieniądze dla wszystkich potrzebujących szpitali. To nie oznacza, że jeżeli w Inowrocławiu zebrano 10 mln zł, to WOŚP zakupi dla inowrocławskiego szpitala sprzętu za tę właśnie kwotę. Jeżeli jest taka potrzeba to kupi tego sprzętu za kwotę większą, a jeśli jej nie ma, to za mniejszą, a pozostałą przeznaczy na zakup sprzętu dla szpitala w innej miejscowości. Może się też zdarzyć tak (choć nigdy tak nie było), że np. dobrze usprzętowiony w urządzenia medyczne szpital nie dostanie żadnego sprzętu ze zbiórki, bo trzeba go przekazać innym, bardzie potrzebującym szpitalom.
Z twojej wypowiedzi wyraźnie jednak widać, że pojęcie tego prostego faktu przekracza twoje możliwości intelektualne i dlatego pleciesz bzdury.

chom12345

Inowrocław
[777]
2017-01-11 11:11:05 | zgłoś do moderacji

ps Riposta vel Haro
co do Caritasu, to Caritas zbiera również na dzieci tylko szkoda, że w Syrii

moniczka12
ciekawe uproszczenie jak na to wpadłaś?


Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-11 10:51:20 | zgłoś do moderacji

Na szczęście Owsiak nie jest z żadnej opcji politycznej. Gdyby jednak był z PiS, to na pewno by się okazało, że prowadzi wspaniałą, wartą wsparcia akcję społeczną. Ot, taka katolicka obłuda.

piaskowy dziadek

Inowrocław
[1664]
2017-01-11 08:00:56 | zgłoś do moderacji

Drugi_sort@ a gdyby Owsiak był z Pis, to co byś zrobił?


drugi_sort

Inowrocław
[1645]
2017-01-11 00:56:35 | zgłoś do moderacji

Jak czytam komentarze tych pisowsko_rydzykowskich trolli, to mam wrażenie jakbyśmy się nagle znaleźli w latach 30_tych za zachodnią granicą.

moniczka12

Inowrocław
[881]
2017-01-11 00:11:28 | zgłoś do moderacji

Riposta@ zapomniałeś dodać ten mały pałac w Licheniu dziwi mnie że ta instytucja zwana kościołem nie pomaga

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-10 22:08:48 | zgłoś do moderacji

Maras, nie rozumiesz sensu wypowiedzi, nie stosujesz się do rad-trudno, znaczy sorry taką masz percepcje. Tak mógłbym zakończyć ale z sentymentu pomogę Tobie. Lubisz pytania? Proszę bardzo, może to umożliwi Tobie zrozumienie tematu;).

1.W 2016 r statystyczny mieszkaniec miasta dał 1 złotówkę na WOŚP ? Tak czy nie?
2.Od początku akcji do miasta wróciło w postaci sprzętu 267 tys zł ,średnio 11 tys zł rocznie? Statystycznie niecałe 15 gr na osobę? Tak czy nie?
3.Z każdej darowanej złotówki wyparowało 85 gr? Tak czy nie?
4.Współudział w finale trochę miasto kosztuję? Tak czy nie?
5.W skali szpitala 11 tys zł to jest kropla w morzu potrzeb? Znaczy sprzętu i pożytku z niego bardzo, bardzo mało? Tak czy nie?
6.Kto taki ewidentny kant może akceptować,popierać? Czy poparcie WOŚP świadczy o braku roztropności, zmanipulowaniu? Tak czy nie?

Jeśli pomogłem to ok, jeśli nie -to znaczy,że to było niemożliwe.

ps
dla ułatwienia nie poruszałem datków kosztów z miasteczek i wsi rejonu naszej lecznicy


Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-10 20:07:43 | zgłoś do moderacji

Ty "riposta" jak zwykle gęba pełna frazesów i pomówień oraz zero dowodów na poparcie wygłaszanych przez siebie dyrdymałów. Jak dotychczas nigdy nie odpowiedziałeś mi konkretnie na żadne pytanie jakie zadałem ci wprost.

piaskowy dziadek

Inowrocław
[1664]
2017-01-10 19:50:40 | zgłoś do moderacji

Znalezione w necie:
"proponuje zrobic zbiorke w kazdym miescie i przekazac ja nakonto wlasnych szpitali a owsiak niech idzie szukac roboty w posredniaku a nie wykradac co roku polowe z puszek i napychac sobie i rodzince konta"

Chodzi o to, aby pominąć pasożyta:)

BlackwaterX

RBN
[498]
2017-01-10 17:43:39 | zgłoś do moderacji

Polecam też przeczytać to:

Jerzy O. dostał trzeci wyrok od WSA zobowiązujący do pokazania faktur i umów!

http://kontrowersje.net/jerzy_o_dosta_trzeci_wyrok_od_wsa_zobowi_zuj_cy_do_pokazania_faktur_i_um_w

Skończyło się pajacowanie, skakanie po stole i szukanie "gdzie jest k... słoik" - krótko i do rzeczy: okaż faktury, umowy.

BlackwaterX

RBN
[498]
2017-01-10 17:39:53 | zgłoś do moderacji

WOŚP przez 2 lata ze 125 mln zł rozliczyła 21 mln, za które kupiła kupę łóżek

http://kontrowersje.net/wo_p_przez_2_lata_ze_125_mln_z_rozliczy_a_21_mln_za_kt_re_kupi_a_kup_ek

Dla osób zbyt leniwych by czytać całość wklejam ostatnie dwa akapitu:

Na koniec jeszcze jedna bardzo ważna informacja! WOŚP składa sprawozdania "sprzętowe" wyłącznie ze zbiórki publicznej, nie z kwoty finału. Co to oznacza? Z kwoty 53 109 702,83 zł robi się kwota 39 233 688,66 zł minus 2,5 miliona kosztów i to 23 Finał, z 72 696 501,53 zł zostaje 50 997 979,92 zł minus 2,5 miliona kosztów i to 24 Finał. Wszystko do sprawdzenia na www.zbiorki.gov.pl. Sprawozdań za te różnice, które dotyczą zakupionego sprzętu nie znajdziecie nigdzie i nie dostaniecie ich też od WOŚP w ramach informacji publicznej. Innymi słowy z kasą za Allegro, wpłat elektronicznych, czyli wszystko co poza puszką, Jurek może sobie robić co chce i tak właśnie robi.

Cytując klasyka: „Biznes na szpitalach i dzieciach będzie robiony!” Dopóki odpowiednie organa w końcu się nie odważą i nie wejdą na Dominikańską z kontrolami finansowymi i nie tylko.

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-10 17:11:10 | zgłoś do moderacji

Klapa i kompromitacja WOSP stała się faktem. Nikt, nawet najbardziej zagorzali apologeci nie są w stanie wybronić orkiestry i jej szefa. Marasowi i re_sortowi pozostało tylko trolowanie. Rzeczywiście nie dysponują argumentami na obronę sensu WOSP. W takiej sytuacji, nie przeczę mało komfortowej zachowajcie się chociaż przyzwoicie i np milczcie.

Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-10 16:56:33 | zgłoś do moderacji

"riposta", do niezaprzeczalnych sukcesów Rydzyka należy też brak ścigania go za ponad 50 mln zł jakie swego czasu zebrał na "ratowanie" Stoczni Gdańskiej i których nikt nigdy już nie zobaczył.

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-10 13:14:58 | zgłoś do moderacji

re_sort odwracasz uwagę, zwyczajnie trolujesz.

To, że Jurek prowadzi niejasne interesy potwierdzone jest wyrokiem sądowym i widać to gołym okiem.
Co do Ojca Rydzyka to powiem,że zamierza studio filmowe zorganizować. Grosza publicznego nie zmarnował, imponująco wykorzystał. I to nie dla swego i rodziny dobra- wszystko dla naszego dobra. Dziwnie, też dzięki GW nic złego nie można jemu zarzucić.Gazeta z Czerskiej pomaga wykreować nowego świętego- cały czas, 24 h na dobę go monitorują ,śledzą-nagrywają.Nawet gdyby po ludzku miał chwile słabości to wolontariusze Michnika przed grzechem ustrzegą.
Jakże inaczej jest z Jurkiem-wszelkie błędy, potknięcia , nadużycia i zwykłe niegodziwości pilnie są przemilczane.
Powyższe, potraktuj jako dygresję . Istotą tutaj jest robienie wolontariuszom i donatorom wody z mózgu. Wmawia się naiwnym, że Owsiak bezinteresownie i skutecznie życie i zdrowie dzieciom i staruszkom ratuje. Że ich wysiłek jest na marne nie idzie. Że to nam służy.
Jak ktoś wierzy jego sprawa. Ja już po 5 finale złudzeń nie miałem.


drugi_sort

Inowrocław
[1645]
2017-01-10 12:28:59 | zgłoś do moderacji

Riposta, człowiek wielu "talentów"? Raczej raczej" chachmętòw". Tyle sam stworzyl? Za czyje pieniądze? Za pieniądze z cegiełek kupowanych przez cały naród, a zwłaszcza przez emerytów i rencistów z intencją ratowania stoczni? Czy może z handlu samochodami sprowadzanych z Niemiec?
A stwierdzenie pro publico bono, no to już wręcz komiczne stwierdzenie.

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-10 11:12:32 | zgłoś do moderacji

re_sort nie na temat piszesz. Ale jak już chcesz porównywać to masakrę Jurkowi zaordynujesz. Ojciec Rydzyk jasno stawia cele.Jako człowiek wielu talentów zwykle sukcesy osiąga. Nie ma drugiego tak skutecznego człowieka. Do jego osiągnięć zaliczamy Radio Maryja, Telewizje Trwam, Nasz Dziennik, Wyższa Szkoła Kultury Medialnej, Świątynia, Termy a nawet chce z Torunia uzdrowisko uczynić. Niewiarygodne to jeden człowiek stworzył. Wszystko pro publiko bono.

Jakże mizernie Owsiak wypada.Największa podbudowa medialna a i tak w jednym szeregu z Kijowskim. Co prawda Kijowski przy Owsiaku nieopierzony uczniak. Nikt tak jak Owsiak o własne , żony, córki i zięcia interesy się nie zatroszczył. Wszyscy oni w luksusach się pławią. Wszystko z WOŚP mają.
Dobrze czynią ....przede wszystkim samym sobie.
10 % na sprzęt 90% na własną konsumpcję.


drugi_sort

Inowrocław
[1645]
2017-01-10 10:00:21 | zgłoś do moderacji

Jasne, Riposta nie ma to jak słynny filantrop i donator Tadeusz R zwany nie wiedzieć czemu "Ojcem". Do dziś pamiętam jego ogólnopolską akcję "charytatywną" " Kup Pan cegłę". Do dziś nie widziałem coby z tych cegiełek coś "wybudowano"...no chyba że jakieś stocznie termalne pod Toruniem.
Przy okazji pozdrowienia dla Gdańskich stoczniowcow.
Żadna "Dojna Zmiana" nie zniechęci "zdrowej tkanki" przed masowym udziałem w WOŚP, a podejrzewam, że będzie wręcz przeciwnie.

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-09 23:48:09 | zgłoś do moderacji

Maras, w tym rzecz, że wydatki samorządów, instytucji i organów państwa nie są w tym biznesie uwzględniane. Właśnie na tym wic polega. Zbilansuj - z tej zbiórki w mieście zostaje 11 tys zł. Miasto organizuje wielogodzinne imprezy, przecież nie w tanich miejskich obiektach, w statucie miejskiego ośrodka kultury zapisane są działanie na rzecz WOŚP, Policja szkoli wolontariuszy... a to wszystko kosztuje. Podobnie w powiecie, Janikowie, Kruszwicy, Rojewie.... Złoty interes. Sam Inowrocław nazbierał ponad 60 tys zł, satelity ( Kruszwica, Janikowo..) też niemało dorzuciły. Jaki efekt? 10 góra 20 % Pan Owsiak na sprzęt przeznaczył. Co z resztą? Sam sobie odpowiedz.
Przy okazji uświadom sobie jaki wpływ na techniczne wyposażenie szpitala ma sprzęt WOŚP. Dla ułatwienia podpowiem, że najmniejsza firma rocznie więcej niż 11 tys zł w środki trwałe inwestuje. Ponadto zauważ, że przez 24 lata część sprzętu już nabrała wartości muzealnej, część się fizycznie zużyła- czyli realnie w naszej lecznicy naprawdę jest tego mało.
Dodatkowo zauważ, że na 1 mieszkańca miasta z orkiestry trafia niecałe 15 gr. Nawet na waciki za mało.
Ale interes jest jak z bajki- tylko dla kogo?


Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-09 20:13:53 | zgłoś do moderacji

Skąd wiecie, że miasto dokłada ? Macie jakieś konkretne dane ? Jeżeli tak, to poproszę o ich opublikowanie. Jeżeli jednak nie macie takich danych, to przestańcie pier....lić bzdury.

Shape

Rąbin
[5801]
2017-01-09 19:34:53 | zgłoś do moderacji

Riposta: Miast w Polsce jest wiele, więc w te statystyki jestem skłonny uwierzyć. Natomiast pokazują one jasno, że całe przedsięwzięcie nie jest warte poświęcenia, ponieważ czasem państwo jeszcze do tego dokłada.

riposta

Inowrocław
[407]
2017-01-09 10:42:16 | zgłoś do moderacji

Coś Jurek Inowrocław kantuje, powiedziałbym bezwstydnie się futruje. Średnio z jednorocznej zbiórki trafiło do miasta ok 11 tys. zł ( 267 tys.zł : 24 finały). To nawet nie pokrywa wkładu miasta w organizację tej imprezy. Natomiast zdecydowanie poprawia finanse pewnego Pana, jego żony,córki i zięcia - średnio o 50 tys. zł rocznie. Każdy z nich dostaje równowartość sprzętu ratującego życie (66 tys. zł : 4 członków rodziny).
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media