Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Na Rąbinie ma powstać nowa stacja paliw

fot. archiwum
 INOWROCŁAW | 7  stycznia 2017, 16:48
Właściciel niezabudowanej działki w pobliżu salonu meblowego "Bodzio" przy al. Niepodległości pod koniec ubiegłego roku złożył odpowiednie wnioski w sprawie budowy w tym miejscu stacji paliw.

Na obiekt składać mają się budynek stacji, wiata z dystrybutorami (Pb 95, Pb 98, ON, a także LPG) oraz niewielka, dwustanowiskowa myjnia samochodowa. Na plac manewrowy wraz z miejscami parkingowymi przewidziano ponad 1300 m2, tereny zielone działki zajmą 400 m2.

Stacja paliw należy do przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na otoczenie, zatem inwestor musi uzyskać wszelkie wymagane prawem pozwolenia i umowy dotyczące korzystania ze środowiska. [IO]



Wasze komentarze:

T.Mann

Inowrocław
[2]
2017-01-15 09:49:07 | zgłoś do moderacji

Podoba mi ten pomysł, w końcu powstanie całodobowy monopolowy, przy okazji sprzedający paliwo ; (

chom12345

Inowrocław
[777]
2017-01-10 09:45:49 | zgłoś do moderacji

Shape na szczęście hejterzy, którym wiecznie nic się nie podoba, a jedyne co potrafią to krytykować nigdy nie podając lepszego pomysłu lub też słabo wykazując się wiedzą w każdym możliwym temacie są w mniejszości.

ps. Czasy PRL dawno minęły i niestety nielegalnym jest ingerowanie władzy w rozporządzanie prywatną własnością.

Miszczu, niech otworzą, tzn kto? Jacy ONI? Skoro jest popyt i uważasz, że to dochodowy interes DZIAŁAJ! Samo się nic nie robi.

Czestmir

Inne miasto
[529]
2017-01-10 06:45:13 | zgłoś do moderacji

Wyluzujcie. To tylko Inowrocław.

Merod

Inowrocław
[10]
2017-01-09 15:03:26 | zgłoś do moderacji

Zamiast stacjami zajmijcie się jakością powietrza w mieście. W szczególności zapraszam na osiedle Solno w godzinach wieczornych.
2017-01-09 08:52:55 | zgłoś do moderacji

Oczywiście doskonały pomysł bo w Inowrocławiu brakuje stacji benzynowych. Zwłaszcza takich, na których paliwo jest najdroższe w okolicy. Będą tłumy klientów gnających na wyprzedaże do galerii.

Proponuję wybudować jeszcze stację paliw na "niby rondzie, a jednak nie rondzie" Niepodległości/W. Polskiego. Na samym środku. Wjazd z czterech stron.
Aha - i jeszcze wyznaczyć miejsce dla stałego dyżuru dwóch lawet.

piaskowy dziadek

Inowrocław
[1664]
2017-01-08 20:58:20 | zgłoś do moderacji

Wie ktoś czy na "autobusach" jest już czynna stacja paliw?

Lesiu12345

os. Piastowskie
[5595]
2017-01-08 16:00:50 | zgłoś do moderacji

Tak na marginesie na obwodnicy by się bardziej przydała w pobliżu węzła w Marulewach lub Przedbojewicach

Haro

Moje
[4589]
2017-01-08 15:56:46 | zgłoś do moderacji

ZABETONUJTA CAŁE MIASTO

ZOSTAFTA TYLKO SOLANKI

stanino

srodmiescie
[687]
2017-01-08 15:21:23 | zgłoś do moderacji

a moze lotnisko w tym miejscu!?


Shape

Rąbin
[5801]
2017-01-08 13:38:36 | zgłoś do moderacji

Gdyby Inowrocławianie byli społeczeństwem obywatelskim, które umie zewrzeć swoje szeregi, to właściciel terenu, tj. sklep Bodzio zostałby zbojkotowany. Ale przede wszystkim ktoś taki jak Ryszard Brejza od dawna nie byłby prezydentem miasta.

miszcz500

piastowskie
[426]
2017-01-08 13:13:05 | zgłoś do moderacji

Niech zrobią dyskotekę dla średniolatków bo w mieście nie ma gdzie się bawić. Albo z gówniarzami do kręgielni albo z dziadkami do marmurowej. Lub niech nawet burdel otworzą bo Natalka już nie daje rady.Tylko nie kolejną stację paliw obok stacji i stacji i stacji.

Shape

Rąbin
[5801]
2017-01-08 12:49:27 | zgłoś do moderacji

Wiewiór pisze: "Czy tam jest plan miejscowy przewidujący taką inwestycję? Przy samych ogródkach działkowych? Tuż za ich płotem? Chore."

W Inowrocławiu MPZP istnieje tylko formalnie. W praktyce wszędzie da się wybudować wszystko, czego nie raz byliśmy świadkami.

TAB015

Inowrocław
[727]
2017-01-08 12:15:34 | zgłoś do moderacji

Oczywiście czekam na opinię zarządu "Osiedla Uzdrowiskowego" liczącego dziś chyba około 20 osób. Pan przewodniczący jest chyba członkiem inowrocławskiego PiS-u (i to jest + dla ochrony środowiska - przecież tam obok jest ROD" oraz wchodzi chyba 5 członków z terenu dawnego "Osiedla RĄBIN I". I to są dość "pro-eko" mieszkańcy Inowrocławia.
Podpisy bodajrze około 800 mieszkańców na przełomie wieku zablokowały budowę stacji paliw koło pawilonu KSM, ale wtedy przewodniczącą zarządu "Osiedla RĄBIN I" była osoba związana zawodowo z ochronną środowiska i włączył sie na "nie" ówczesny radny Inowrocławia p. Olech.
Zgadzam się, że pomysł fatalny.

inorma

Inowrocław
[954]
2017-01-08 12:06:16 | zgłoś do moderacji

Nic Wam sie nie podoba...

backwithavengeance

Toruńskie
[1917]
2017-01-08 11:48:21 | zgłoś do moderacji

I wszędzie będzie przypadkiem taka sama cena co do 1 gr, oczywiście wyższa niż w okolicy.

Maras0310

Inowrocław
[1463]
2017-01-08 11:21:42 | zgłoś do moderacji

W rejonie Kauflanda będzie chyba największe w Polsce zagęszczenie stacjami benzynowymi na metr kwadratowy. W sumie nie będzie można do Kauflanda dostać się inaczej, jak tylko przez jakąś stację benzynową. Zastanawiam się, czy w tym mieście ktoś z włodarzy w ogóle myśli ?

lump

Inowrocław
[61]
2017-01-08 10:28:49 | zgłoś do moderacji

Na coś takiego niech włodarze naszego wydadzą pozytywną decyzje aby powstało w SOLANKACH lub w centrum czyli w RYNKU W ZAMIAN BARDZO WSPANIAŁEJ FONTANNY.

kasiuula

Inowrocław
[277]
2017-01-08 09:53:10 | zgłoś do moderacji

Kolejny durny pomysł!!! Przecież w sasiedztwie tylko 4 stacje?! My jako mieszkańcy powinniśmy mieć cokolwiek do powiedzenia! Wszędzie blokowiska otoczone marketami i stacjami ! Niedługo z dzieckiem na spacer trzeba będzie jechać do Balczewa!

miszcz500

piastowskie
[426]
2017-01-08 08:52:00 | zgłoś do moderacji

Może będzie generon gdzie gaz tańszy i wchodzi 3 litry więcej do butli aby nadrobić cenę.Jedynie bp i orlen mierzą uczciwie. Jak lubię te komentarze pracowników stacji mniej znanych "może się pływak inaczej ustawił" . Dobre sobie! Do 5 litrowego z biornika wlewasz 6 i jedziesz dalej...


Wiewiór

Inowrocław
[473]
2017-01-08 07:38:26 | zgłoś do moderacji

@Shape, a lumpeksy? Zapomniałeś dodać.

Wiewiór

Inowrocław
[473]
2017-01-08 07:33:18 | zgłoś do moderacji

Czy tam jest plan miejscowy przewidujący taką inwestycję? Przy samych ogródkach działkowych? Tuż za ich płotem? Chore.

Hamlet

moje miasto
[1626]
2017-01-08 05:35:36 | zgłoś do moderacji

Boze znow stacja paliwowa co 100 metrow?
toz to Kuwejt ??!!!a moze juz Texsas??

Shape

Rąbin
[5801]
2017-01-08 01:04:47 | zgłoś do moderacji

inianin: Ja bym tam sobie wyobrażał zielony skrawek z posadzonymi drzewami. No, ale... lepiej zalać betonem.

inianin

Na emigracji
[2102]
2017-01-07 21:57:45 | zgłoś do moderacji

Tam jest taki maly skrawek, ze trudno bylo sobie cos wyobrazić, niech będzie i stacja.

BlackwaterX

RBN
[498]
2017-01-07 21:51:20 | zgłoś do moderacji

Zdjęcie przedstawia stację LOTOS...

magazynka00xd

Rąbin
[194]
2017-01-07 21:20:57 | zgłoś do moderacji

kolejne marne BP? ;P

Lesiu12345

os. Piastowskie
[5595]
2017-01-07 20:50:24 | zgłoś do moderacji

Przymek między blokami miała być kiedyś ale pomysł przyblokowany był . Będzie coś małego , za dużo miejsca tam nie ma

moniczka12

Inowrocław
[881]
2017-01-07 19:09:57 | zgłoś do moderacji

To jest najgłupszy pomysł jaki słyszałem

Przymek

Inowrocław
[156]
2017-01-07 19:06:24 | zgłoś do moderacji

Jeszcze między bloki niech wcisną jedną. Jakby w okolicy było mało stacji paliw.


tomek_g

Inowrocław
[2184]
2017-01-07 18:43:58 | zgłoś do moderacji

a wiadomo czy sieciówka czy "pan zbysio leje i rozciencza"?

fama

Inowrocław
[75]
2017-01-07 18:20:21 | zgłoś do moderacji

Zgadzam się z Shape żenada

Shape

Rąbin
[5801]
2017-01-07 17:41:22 | zgłoś do moderacji

Widać na nic więcej niż tylko stacje paliw, banki i markety Inowrocławianie nie zasługują.
Uwaga: 
zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
Jeśli w materiale użyto Twojego wizerunku, a ty nie wyrażasz na to zgody zgłoś to nam.
Portal internetowy Ino.online nie ponosi odpowiedzialności za treść prezentowanych opinii. Użytkownik dokonujący wpisu na łamach portalu, może ponieść za jego treść odpowiedzialność cywilną bądź karną. Komentarze naruszające dobre obyczaje i niezwiązane z tematem mogą być usuwane bez ostrzeżenia.




© copyright 2000-2018 Ino-online Media