Witaj! W trosce o lepszą ochronę danych i dostosowanie do zmian w prawie ochrony danych zmieniliśmy regulamin oraz politykę prywatności.   zrozumiałem i akceptuję

Poniżej możesz zapoznać się ze szczegółami. Polityka prywatności:

Definicje

1. Serwis: oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresem ino.online i pokrewnych tj. i-o.pl, ino24.pl, inowroclawianka.pl,
2. Administrator: oznacza firmę Ino-online Media, ul. Szczęśliwa 1, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-181-85-16,
3. Ustawa: oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
4. Przez Adres IP rozumie się adres protokołu internetowego, stanowiącego informację mogącą identyfikować Użytkownika,
5. Dane Osobowe oznaczają dane osobowe w rozumieniu artykułu 6. Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, gromadzone za pośrednictwem Serwisu i przetwarzane przez Administratora,
6. Użytkownik oznacza odwiedzającego i korzystajacego z Serwisu,
7. Serwisy Zewnętrzne: oznacza inne strony internetowe, które nie stanowią własności, ani nie są bezpośrednio powiązane z Serwisem,
8. Operatorem Hostingowym jest OVH Sp. z o.o., 54-402 Wrocław ul. Szkocka 5 lok. 1, REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556,
9. Polityka oznacza niniejszą Politykę Prywatności.


Informacje ogólne

Administrator oświadcza, że wszystkie dane zarejestrowanych Użytkowników są starannie zabezpieczone i przechowywane. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Ustawy oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i rozporządzeniem Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO.

Osoba zarejestrowana w Serwisie akceptuje niniejszy regulamin, zgadza się na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie podanych przez siebie informacji przez Serwis w celach statystycznych i marketingowych zgodnie z Ustawą oraz ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Zbieranie danych

W celu udoskonalania portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników, Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
- poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczek"),
- poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora Hostingowego.


Udostępnianie danych

Dane podlegają udostępnieniu uprawnionym do tego podmiotom zewnętrznym wyłącznie za zgodą Administratora lub osób których te dane dotyczą, jeśli zachodzi podejrzenie przestępstwa. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby lub Administratora. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania. Administrator nie przekazuje Danych Osobowych innym podmiotom. Dane Osobowe nie mogą obejmować "danych wrażliwych" w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.

Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, usunięcia w części lub całości udostępnionych danych, co może wiązać się z poważnym ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z całości lub części Serwisu. Szczegółowe regulacje w tym zakresie opisuje punkt "Informacje praktyczne związane z systemem logowania".

Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie danych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem Ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.


Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Tzw. "ciasteczka" stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Hostingowy.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa główne rodzaje plików cookies: tzw. sesyjne oraz stałe. Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie w dziale ustawienia - sekcja prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z Serwisem partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek np. społecznościowego serwisu Facebook.com lub innych.

Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Informacje praktyczne związane z systemem logowania

Użytkownik zobowiązany jest do ochrony swoich haseł dostępu do Serwisu przed dostępem do tego osób niepowołanych. Serwis nie udostępnia ani nie gromadzi hasła w niezakodowanej formie. W przypadku zagubienia hasła Serwis może przesłać nowe hasło wyłącznie na adres e-mail podany podczas rejestracji użytkownika Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za brak dostępu do stron portalu wynikający z przyczyn niezależnych od portalu, błędy lub niekompletność przesyłania informacji przez użytkowników portalu, błędy i awarie powstałe w wyniku przerw w funkcjonowania portalu.

Serwis udostępnia możliwość dodawania komentarzy, zdjęć i innych informacji multimedialnych internautom, w szczególności osobom zarejestrowanym w Serwisie. Rejestracja użytkowników w Serwisie jest bezpłatna i nie pociąga za sobą żadnych zobowiązań finansowych. Korzystanie z Serwisu i podawanie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.

Użytkownicy Serwisu mogą korzystać z Serwisu oraz z utworów i baz danych wyłącznie w ramach dozwolonego użytku, wyznaczonego przez przepisy Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, własności intelektualnej oraz Ustawy o ochronie baz danych.

Użytkownik może w dowolnym momencie edytować swoje dane za pomocą dostępnych narzędzi Serwisu (sekcja profil), może też bezpośrednio zwrócić się do Administratora, przesyłając wiadomość e-mail pod adres portal@ino-online.pl aby dokonać zmian, dodania, usunięcia informacji o sobie, w tym także do cofnięcia zgody i "bycia zapomnianym". Wiadomość musi pochodzić z adresu e-mail podanego podczas rejestracji w Serwisie, w innym wypadku Administrator będzie próbował dokonać uwiarygodnienia Użytkownika na inne dostępne i możliwe sposoby. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady regulaminu portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienia sprawy.


Postanowienia końcowe

Serwis zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Serwisu. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności Użytkownicy mogą wysłać na adres: portal@ino-online.pl.



zrozumiałem i akceptuję

Sławomir Szeliga



Mieszkam: Inowrocław

Kontakt ze mną:

Brak informacji

 
Więcej o mnie:

Brak informacji

Zdjęcia dodane przez użytkownika:

 
 
Ostatnie komentarze użytkownika [745]:

2018-07-27 12:21:46
Popieram! Jak zwykle „dociekliwy” wykazał się doskonałą pamięcią... Rzeczywiście, dwukrotnie składałem taki wniosek do ratusza w ramach konsultacji społecznych projektu budżetu miasta na 2016 i 2017 rok. Mam nadzieję, że inwestycja doczeka się realizacji i taki obiekt powstanie w naszym mieście! W internetowej sondzie na ten temat zdecydowana większość głosów była na TAK, ci odnotowałem w artykule na IO z 17 czerwca 2016 rokuhttp://ino.online/news.php?wiadomosc=299 »


2018-05-11 09:31:01
W jakim celu młodzieżówka partii politycznej prezentuje publicznie wyniki swojego sondażu, z którego wynika, że kandydat na prezydenta miasta, zaprezentowany na konwencji samorządowej przez lidera tego ugrupowania, nie dostaje się do drugiej tury wyborów prezydenckich? »


2018-05-08 17:47:59
"Ja dziś skorzystałam z owego przewijaka i mój synuś mógł dalej bawić się z suchą pupa. Jestem bardzo zadowolona choć mam uwagę. Po pierwsze jest potrzebne lepsze oznakowanie w/w ławki tudzież przewijaka . Do czego służy, gdyż skaczą po niej dzieci i na ławce jak i na przewijaku jest sporo piasku. Trudno jednak dziwić się rodzicom czy być złym ze skaczą tam dzieci ,skoro nie wiadomo do czego ta ławka służy" /opinia pani Żanety na portalu społecznościowym/. Zgodnie z moją deklaracją, złożoną w trakcie publicznej debaty na IO, wszystkie merytoryczne opinie, uwagi i propozycje przesłałem do ratusza. »


2017-01-13 21:33:04
Dziękuję za odpowiedź. Szkoda tylko , że wspaniałomyślny Pan dyrektor zadbał głównie o siebie i swoich pracowników. Tak naprawdę, to ten szkolny parking mógłby być dostępny również dla rodziców, tym bardziej że parkują tam tylko chwilę. Smutne.Pozdrawiam Pana.

2017-01-12 21:35:42
Dziękuję za odpowiedź, aczkolwiek nie oczekiwałem aby Pan się tłumaczył, tylko co o tym myśli a zarazem liczyłem na to , iż posunie się Pan dalej. Mam na myśli parking na terenie szkoły. Super jest ten parking, tylko szkoda że stoją tam przeciętnie trzy auta, a godzinach szczytu, gdy rodzice( ja również) odbierają dzieci jest zupełnie tak samo jak przed przebudową, czyli tłok (grzecznie ujmując). Pozdrawiam.

2014-09-17 00:29:44
Witam. Tak dokładnie ul.Św Ducha. Najgorzej jest od Hermana do Długiej, nie wiem jak dalej ale na mój nos to wszędzie gdzie domy są podpiwniczone ten problem występuje. 1.5 roku temu tuż przed mojej siostry weselem zalało nam (Mi i moim Rodzicom) piwnicę, dobrze że wszystkie rzeczy przezornie były poukładane na paletach, bo tak to straty by były liczone w tysiącach złotych. U moich sąsiadów, nie raz zalało garaż w którym przechowywali rzeczy którymi handlują.
U mojej rodziny, z którą sąsiaduję, jak się przyłączali do kanalizy, wstawili u nich rury o średnicy takiej jaka powinna być. Niestety fachowcy zauważyli, że rura przyłączana ma większą średnicę od tej na ulicy. Coś tu nie tak jest! przez to występuje cofka z kanalizy, a o zapachu przed każdym opadem nie wspomnę. Nie pamiętam czy w ogóle były czyszczone rury po remoncie, i czy w ogóle były czyszczone! Dobre jest też to że chodniki są skierowane zamiast w stronę ulicy, a na posesje. Jest parę miejsc gdzie chodnik jest pofalowany-pozapadał się grunt pod nim. Na mój gust wykonawca odwalił fuszerkę z kanalizacją. Zastosował za małej średnicy rury, poodcinał dreny. Mało tego, jak robili drogę to nie pytali się nikomu (przynajmniej mi i mojej rodzinie) czy podłączyć pod kanalizę, po prostu odcinali nas, i nie wiem czy czasem nie wołali kasy za podłączenie!
Apeluję i Proszę o Pomoc. Kiedyś próbowaliśmy coś zdziałać, ale odsyłano nas z 1 urzędu do 2, miała być komisja od wykonawcy drogi-ale cisza była. Może Pan coś zwojuje, albo nagłośni sprawę, sprawdzi czy to co w dokumentach odp temu co jest w rzeczywistości, i czy to jest wystarczające do tego co jest (powinno być z nadmiarem, miasto się rozwija, pogoda też różna-bywają ulewy).

2014-04-09 17:16:36
Pan Szeliga jest tanio sprytny

2014-04-07 14:30:21
Pytanie długo czekało na odpowiedź...

Okienka: edytuj i usuń są zdecydowanie zbyt blisko siebie i... niechcący usunąłem poprzedni wpis! Przepraszam komentatorów, którzy uczestniczyli w dyskusji o wizycie Z-cy prezydenta w Galerii Solnej... /komentarz z 3.10.2013 roku/


2013-10-03 11:59:11
Panie Szeliga dlaczego usunął Pan blog w którym padło niewygodne pytanie przez jednego z internautów ?

2012-10-31 09:30:06
Renault Megane

2012-10-03 07:17:02
pokaż lekarzu co masz w garażu

zaloguj się lub jeśli nie masz konta zarejestruj się aby dodać komentarz.
reklamaprywatnośćo portalu
ogłoszeniamiasto firmjedzeniepracanieruchomościwydarzeniarepertuar kina
© copyright 2000-2018 Ino-online Media